nedelja, 12. marec 2017

Bananini čolnički


Za banano (poleg datljev) je splošno znano, da se uporablja v veliko receptih, ki ne vsebujejo sladkorja saj je dovolj sladka in jed res prijetno osladi. Danes sem tako svojemu malčku ponudila popečeno banano polnjeno z vanilijevim pudingom. Glede na to kako je odpiral usta lahko brez problema rečem, da je mami zadela žebljico na glavico :D 
Mami vesela, sin pa sit :)

Potrebujemo:

1 banano
ščep cimeta
2 žlici bio vanilijevega pudinga
3 žlice kokosa
2 dcl kravjega mleka ali rastlinskega napitka po izbiri (priporočam kokosovega)
Kokosovo maščobo

Postopek:

Banano prerežemo na pol in jo izdolbemo. Ostanek prihranimo.
Posujemo jo s cimetom in jo na kokosovi maščobi popečemo na obeh straneh. Napolnimo jo s kremo:
V mleko ali rastlinski napitek zakuhamo puding in kokos.  Ohladimo in vmešamo ostanke, ki smo jih dobili pri dolbenju banane. S to kremo napolnimo bananin čolniček in postrežemo malčku. Ostanek pudinga mu prav tako ponudimo ali pa ga prihranimo za naslednji obrok. Postavimo ga v hladilnik kjer naj ne čaka več kot 4 ure.


Namig: primerno po 6 mesecu starosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar