Za banano (poleg
datljev) je splošno znano, da se uporablja v veliko receptih, ki ne vsebujejo
sladkorja saj je dovolj sladka in jed res prijetno osladi. Danes sem tako
svojemu malčku ponudila popečeno banano polnjeno z vanilijevim pudingom. Glede
na to kako je odpiral usta lahko brez problema rečem, da je mami zadela
žebljico na glavico :D
Mami vesela, sin pa sit :)
Potrebujemo:
1 banano
ščep cimeta
2 žlici bio vanilijevega pudinga
3 žlice kokosa
2 dcl kravjega mleka ali rastlinskega napitka po izbiri (priporočam
kokosovega)
Kokosovo maščobo
Postopek:
Banano prerežemo na pol in jo izdolbemo. Ostanek prihranimo.
Posujemo jo s cimetom in jo na kokosovi maščobi popečemo na obeh straneh.
Napolnimo jo s kremo:
V mleko ali rastlinski napitek zakuhamo puding in kokos. Ohladimo in
vmešamo ostanke, ki smo jih dobili pri dolbenju banane. S to kremo napolnimo
bananin čolniček in postrežemo malčku. Ostanek pudinga mu prav tako ponudimo
ali pa ga prihranimo za naslednji obrok. Postavimo ga v hladilnik kjer naj ne
čaka več kot 4 ure.
Namig: primerno po 6 mesecu starosti.
Ni komentarjev:
Objavite komentar