Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 27. marec 2017

Bela poslastica


Po jutru se dan pozna pravijo. In, da preverim, če to drži sva z malim spravila skupaj okusen, sladek in krepak zajtrk. Zato, da bo dan zabaven, poln vsega lepega, nabit z energijo in veseljem. 
Ker seveda brez mojega pomočnika ni šlo, sem ga posadila na pult in mu dala žlico v roke. Res ne vem kaj sem pričakovala, saj je slednja letela v loku na drug konec kuhinje, mali pa je začel s pulta metati stvari eno za drugo. Neverjetno kako hitro mahajo te male rokice in butajo po tleh tisto kar jim je najbližje! Na koncu je tamal seveda spet pristal v mojem naročju, ker enostavno čakanje ni njegova vrlina.
Čeprav sem se že naposlušala tistega bluzenja o tem kako otroka razvajaš, če ga držiš preveč blizu sebe, to še vedno počnem. Zakaj? Ker enostavno tega ne verjamem in mi je gladko malo tudi vseeno za takšne nasvete. Res je naporno kuhati in pripravljati stvari z eno roko, ni pa nemogoče. Samo spomnite se na pogumnega Nicka Vujičića! Pa naj mi kdo reče, da se ne da narediti nič, če imaš otroka v naročju. Vse se da, če se hoče, če se znaš pravilno organizirati. No, je pa seveda odvisno tudi od postavljenih prioritet. A o tem kdaj drugič…
Recept za hitro sladico dneva je:
Potrebujemo:
1 žlico domače skute
3 žlice grškega jogurta
1 banano
1 jabolko
Košček masla
Ščep cimeta

Postopek:
Jabolko olupimo, ga narežemo na krhlje in jih popečemo na koščku masla.
Zmešamo skuto in jogurt ter dodamo zmečkano banano. Dobro premešamo in obložimo s pečenim jabolkom, ki ga posujemo s ščepcem cimeta. Njam :)
Pa dober tek ;)Ni komentarjev:

Objavite komentar