nedelja, 12. marec 2017

Čičmangov šmorn


No tale sladica na sliki je tako zelo enostavna, da jo lahko naredi tamalemu še naš ati. 


Sestavljena je samo iz treh sestavin in je zelo sladka, čeprav ne vsebuje niti pikice sladkorja. Mango, ja, mango je kriv :)

Rumena zmešnjava na krožniku, ki izgleda kot umešano jajčko, a okus je čisto nekaj drugega.

Naredila sem jo takole (količinsko pride ravno prav za dojenčka):

1 zvrhana žlica čičerikine moke (cca 15 g)
1 zvrhana žlica riževe moke (cca 15 g)
60 g riževega napitka. Verjetno je to približno 0,6 dcl
približno za tri žlice na koščke narezanega manga


Postopek:


Moki in rižev napitek dobro zmešamo z metlico. Koščke manga vržemo v ponev, ki smo jo namastili s kokosovo maščobo. Mango malce razmehčamo in nato čez njega polijemo zmes. Pečemo, obračamo, razkosamo. To je to :)
Uporabimo lahko tudi banano ali kakšno drug sadje. Lahko pa spečemo tudi čičerikino palačinko (torej jo ne razkosamo) in jo polijemo z izbrano sadno omako.





Namig: primerno po dopolnjenem 8 mesecu starosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar