Vsaka mama in oče se kar zdrzneta, ko ugotovita, da
je minilo že eno leto od rojstva njunega zaklada. Priznam, šokirana sem tudi
sama, saj enostavno ne morem verjeti, kdaj in kam so zbezljali dnevi mimo nas
in se nagnetli v koš 365-ih. Prvi štirje meseci so bili hudo naporni in takrat
so se tedni, kaj tedni, ure, vlekle kot jara kača. Danes bi šla nazaj ;) nazaj
bi šla tudi zaradi tega, ker sem se do sedaj naučila ogromno novih stvari in točno
vem kaj moj sine potrebuje in želi zato bi ga shendlala tako kot se zagre
(upam).
Čeprav pravijo, da je dojenček pri prvem letu že
pripravljen na pravo torto sem se odločila, da kljub temu iz recepture izpustim
sladkor.
Tako je nastala tale tortica s premerom 18 cm.
Potrebujemo:
Biskvit:
1 jajce
1 jajce
Pol lončka navadnega jogurta
1 žlico kokosovega olja
1 banano
3 žlice polnozrnate moke
Žličko pecilnega praška ali vinskega kamna
Namig: v primeru, da uporabite večjo banano in večje jajce postane masa redkejša zato je potrebno dodati več moke.
Krema:
250g maskarponeja
1 jogurt
2 žlički želatine v prahu (oz 1 paketek Dr Oetkerjeve želatine)
Skodelico borovnic
1 banano
1 dcl domačega »frutka« uporabila sem doma narejeno
kašico z okusom jabolko-mango-hruška
Postopek:
Jajce stepamo toliko časa, da se malce speni, nato
dodamo banano in jogurt ter dobro zmiksamo. Dodamo še ostale sestavine in ročno
premešamo. Vlijemo v okrogel pekač premera 18 cm in pečemo 20 minut na 170
stopinjah.
Ko je biskvit ohlajen ga navlažimo s kravjim mlekom,
domačim jabolčnim sokom ali pa kompotom.
Čez biskvit prelijemo kremo, ki jo naredimo tako:
Banano in borovnice dobro zmiksamo in dodamo doma
narejeno sadno kašico (lahko tudi kupljeno). Sadno omako vmešamo v maskarpone
in jogurt. Dobro premešamo in dodamo želatino v prahu. Zopet dobro premešamo in
s kremo prelijemo biskvit.
Torto postavimo v hladilnik in jo pustimo vsaj 3
ure, da se malce strdi.
Njama, pa dober tek :)
Namig: primerno po 9 mesecu starosti.
Ni komentarjev:
Objavite komentar