Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

nedelja, 12. marec 2017

Domač jogurt z mangom in kivijem
Domači jogurt ima popolnoma drugačen okus kot tisti kupljen. In, ker sem si že dolgo časa želela porabiti domače mleko kako drugače kot za palačinke sem se odločila pripraviti jogurt. Kravje mleko naj bi se sicer uvajalo po dopolnjenem enem letu starosti (ampak ga otročki, ki gredo v vrtec dobijo že z 11 meseci? ) ampak se smernice stalno spreminjajo in vedno se pogrunta kaj novega. Jogurti, skute, sir se tako lahko uvedejo po dopolnjenem 9 mesecu starosti.

Za 5 lončkov po 2 dcl jogurta potrebujemo:

1 liter domačega kravjega mleka
1 navaden čvrst jogurt 3,2

Postopek:

Mleko najprej prekuhamo in ga ohladimo ter z vrha poberemo smetano, ki se naredi. Nato mleko še enkrat zavremo in ga kuhamo 5 minut ter vmes mešamo. Odstavimo in ga ohladimo na 45 stopinj. Nato v mleko dobro vmešamo navadni jogurt. Tekočino vlijemo v steklene lončke in jih postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 50 stopinj (po kaki uri lahko pečico ugasnemo).  Lončke pustimo odprte ali jih le pokrijemo z alufolijo in pustimo počivati čez noč. Zjutraj lončke zapremo s pokrovčki in postavimo v hladilnik.

Za sadni jogurt zmiksamo pol manga in en kivi in polijemo po jogurtu. Uporabimo pa lahko katerokoli sadje, cimet, vanilijo v stroku...Pustite domišljiji odprto pot ;)

Namig: primerno po 9 mesecu starosti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar