Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

četrtek, 23. marec 2017

Domača kašica na zalogo 2 (jabolko-mango-brusnice)Topli dnevi, ki so pred nami kar kličejo po tem, da uživamo na svežem zraku in poskusimo nadoknadit vse kar smo v času zime zamudili. Tej miselnosti slediva tudi midva s tamalim. Sonček poskusiva izkoristiti maksimalno in uživati zunaj kolikor se le da. 
To pomeni uživancija za malega in veliko dela za mami ;) Martin namreč obožuje prelagati kamenčke, praskati po zemlji, puliti travo in vse kar spada zraven – to pomeni tudi rože, ki sem jih posadila včeraj ali prekopati atijevo meto, ki jo je prejšnji teden vsadil. Nimaš kaj, otroci so le otroci. Neverjetno koliko potrpežljivosti me je mali naučil odkar se crklja pri nama. Včasih sem le zavila z očmi, ko sem opazovala mame, ki kriče tečejo za svojimi mulci in jim stvari jemljejo iz rok ter jih okarajo za vsako malenkost. Danes pa me je ob tem sram. Nikoli namreč ne sodi nekoga, saj ne veš kakšno zgodbo nosi s seboj. 
Sicer mi res ni najbolj všeč, ko se mi poštupa z zemljo od glave do pet, ampak saj imamo vodo, da ga umijem. Mogoče mi res ni najbolj kul, ko moram pospravljati kamne za njim, ko jih brezskrbno meče po cesti, a njegov navihan nasmešek kupi vsakega. 

Čas, ko brezskrbno raziskuje je zagotovo najlepši in zato naj mu bo ;)

No, ko sva zunaj je potrebno tudi malicati. In, da ne nosim s seboj vsega in svašta sem pripravila zalogo kašic, ki so super njami, domače in takoj pri roki. In čisto zmotno je to, da so takšne kašice primerne samo za dojenčke. Sama prav z veseljem posežem po njih in se na skrivaj z njimi sladkam :)

Naredila sem jih tako (za 3 lončke po 2 dcl) :

600g jabolk
Za dve pesti brusnic
400g mango (v kolikor ga uporabite predlagam, da ga ponudite dojenčku po 8 mesecu zaradi možnosti alergij. Brez težav ga zamenjate s sadjem/zelenjavo, ki ste ga že uvedli)

Postopek:

Jabolka in mango olupimo in narežemo na koščke. Skupaj z brusnicami jih z nekaj vode kuhamo toliko časa, da se sadje zmehča. Nato ga zmiksamo in vročo kašo vlijemo v vroče kozarčke (pustim jih 15 minut v pečici prižgani na 70 stopinjah). Lončke pokrijemo s pokrovčki, jih položimo na leseno desko in pokrijemo z deko. To je to :)


Uporabimo jih lahko za popestritev kosmičev, za biskvite, za pomakanje piškotkov, za v jogurt, skuto, kreme….

Namig: točno tale kašica je pravzaprav primerna za dojenčka starega več kot 8 mesecev (zaradi manga). Slednjega lahko brez problema nadomestite s kakšnim drugim sadjem - hruško, slivami, tudi korenjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar