Pri vsaki sladici, ki jih pripravljamo za naše dojenčke je dobro, da uporabimo sezonsko sadje sladkega okusa. Če uporabljamo sadje kot so na primer borovnice, ribez ali maline pa je dobro, da dodamo sladko sadje - banane, mango, breskve, ananas ipd.
Sadje, ki osladi to sladico pa je kaki, božje sadje ali rajsko jabolko. Vsebuje enostavne in hitro prebavljive sladkorje, kalij, magnezij, železo in še in še. Gre za sadež, ki nas nahrani z energijo tako je sladko.
Za kakijevo pecivo z jogurtom potrebujemo:
1 kaki
Pol jogurta
Košček stopljenega masla
3 žlice pirine moke
1 jajce
Ščep cimeta
Pol žličke sode bikarbone
Postopek:
Jajce, moko s sodo bikarbono in jogurt dobro zmešamo. Dodamo cimet in
olupljen in nariban kaki. Pečemo v pomaščenem pekaču na 160 stopinjah pol
ure.
Namig: primerno po 9 mesecu starosti.
Ni komentarjev:
Objavite komentar