sreda, 15. marec 2017

Kako otrok spremeni naš svet?


Današnja objava je malce drugačne narave. Ne zaključi se namreč z receptom ampak z mislijo :)

Torej...

Ko postanemo starši se naš svet kar naenkrat  zatrese, spremeni in zmedeno ugotovimo, da naše življenje nikoli več ne bo takšno kot je bilo, čeprav smo se na to poskušali pripravljati 9 mesecev (pa se na to pravzaprav sploh ne da pripraviti, kajne?)

Oh, kje so tisti brezskrbni dnevi? Včasih si res želim in potrebujem le kakšno uro samo zase…

Čeprav nam je skupaj z dojenčkom v naročje položen koš izzivov, ki nam od takrat naprej krojijo življenje je nekaj neizpodbitnega – česa lepšega starši še nismo in (do rojstva naslednjega otroka (če)) ne bomo doživeli.

O tem kako se življenje spremeni sem pisala tudi za nosecka.net :)  prečekirajte objavo tukaj: Otrok v partnerski zvezi: preizkušnja ali blagoslov?

Res je…Svet se nam nenadoma obrne na glavo. Pridejo vzponi in pridejo padci. Vse to je del prečudovitega življenja, ki nam je bilo podarjeno. Zato pa je tako zelo pomembno, da kljub tegobam in težkim dnem izkoristimo vsako minuto in jo porabimo tako kot je prav – za družino, zase, za partnerja, za otročka.

No…Velika odgovornost, ki zaznamuje starševstvo pa je tudi, da našim otrokom zagotovimo poleg ljubezni in varnosti primerno prehrano. Ta mora biti, kot sem že večkrat omenila, raznovrstna, pestra in predvsem lokalna in domača. Da mora biti prehrana v obdobju intenzivne rasti in razvoja bogata z vitamini in minerali najbrž ni treba poudarjati kajne? ;) In z vso to hrano, ki jo imamo na razpolago lahko ustvarimo mojstrovino.


Zato se crkljajte, sladkajte, družite in recite kakšno pametno, zabavno in veselo ob koščku zdrave sladice, ki jo lahko delite s svojim malčkom ;)

Za raznorazne nasvete nosečkam,  mamicam, očkom in vse, ki iščejo informacije o nosečnosti, starševstvu, dojenčkih... Pa predlagam, da pregledate stran nosečka.net

Ni komentarjev:

Objavite komentar