Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 13. marec 2017

Kokosove kroglice v borovničevi omaki


Slastne kroglice, ki se izdajajo za prave Rafaelo zalogajčke. A videz vara... ;)


Moram priznati, da pred in med nosečnostjo nisem prenesla kokosa. Nope, no way! Dobro, kak Malibu mi je še šel po grlu (pred nosečnostjo, da se razumemo ;) ), pa tudi Rafaelo kroglice so bile sprejemljive, predvsem zaradi sladkorja, ki prikrije tisti kokosov okus. No po porodu pa se mi je čisto utrgalo. Kokos sem začela kupovati na veliko in si dejansko začela delati zalogo. Halo?! Kot tak hrček :S Iz zgornje kotne omare, ki je kar pokala po šivih je vedno prva padla ven pakunga kokosa, čeprav nisem vedla kaj bi z njim sploh počela. Neverjetni vpliv hormonov, res svašta.

No, ko sem se odločila, da poizkusim kaj na okus kokosa pravi moj sine, sem bila presenečena saj se ni nič pritoževal. Pravijo namreč, da otrok brez problema (baje) sprejme tisto hrano, ki jo je mama največkrat jedla med nosečnostjo - in dejansko zelja ni zavrnil niti enkrat. No, da ne delam krivice kokosu. Sicer sem mu ga kakšno malo žličko tu in tam že vmešala v kašico po dopolnjenem 6 mesecu starosti, ampak to ni to. Pa sva rekla: "Dajva narest kokosove kroglice!" Takšne dojenčkom prilagojene :)

Pa sva se jih lotila...

Receptura pravi:


3 žlice kokosa
1 zvrhana žlica riževih kosmičev (lahko nadomestimo s kokosom)
1 žlica stopljene kokosove maščobe (ni obvezno)
žlica jogurta
1/4 srednje velike banane


Postopek:

Vse skupaj dobro premešamo. Tekstura mase mora biti takšna, da se lepo oblikujejo kroglice. Če je preredka enostavno dodamo riževe kosmiče ali kokos.
Kokosove kroglice ponudimo skupaj z omako, ki jo naredimo iz:


polovice skodelice za kave borovnic
preostanka banane


Enostavno: banano in borovnice zmiksamo in vanje prekucnemo kroglice.


Pa sladek tek malčki ;)


Namig: primerno po dopolnjenem 8 mesecu starosti. Če iz recepta izločite jogurt primerno po 6 mesecu starosti.

Iščeš še kakšno idejo za zdravo sladkanje? Prečekiraj tale seznam, ki sva ga sestavila z malim sladkosnedom: SEZNAM RECEPTOV ali pa naju spremljaj na FACEBOOKU :)

Se beremo :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar