Za 3 večje polpetke potrebujemo:
1 jajce
1 sladko hruško
7 žlic kokosa
(predlagam še banano in posledično več kokosa, da
bodo bolj sladki)
Postopek:
Jajce ločimo. Beljak stepemo v trd sneg. Rumenjak
stepamo dokler ne nastane kremaste strukture in mu nato dodamo olupljeno in
zmečkano hruško. V zmes vmešamo še kokos in sneg beljaka.
Iz mase oblikujemo tri polpetke debele približno med
5-10 milimetrov. Položimo jih na peki papir in pečemo 20 minut na 17 stopinjah.
Polpetki se odločno podajo k domači narejeni kašici
za dojenčke. Slednjo lahko zmešamo skupaj z jogurtom in tako nastane odličen
zajtrk za malčka.
Prav tako pa lahko k tej sladici ponudite domačo
marmelado ali pa pri pripravi recepta v maso vmešate banano ali par zmiksanim
datljev – to bo naredilo prigrizke bolj sladke.
Namig: primerno po 6 mesecu starosti.
Ni komentarjev:
Objava komentarja