Slastni zaviti zalogajčki. Njama! Iskreno povedano je mali dobil kakšne tri kolesca, ostalo sva z atijem zmazala kot za šalo ;)
Vsekakor bo ta sladica večkrat na našem meniju :)
Vsekakor bo ta sladica večkrat na našem meniju :)
Za sledečo brez glutensko
rulado brez sladkorja potrebujemo:
Za biskvit:
2 jajci
3 žlice mletih orehov
Pol banane
7 razkoščičenih datljev
Žlico kokosovega olja
Za nadev:
Preostale pol banane
1 grški jogurt
Postopek:
Jajci ločimo in iz beljakov
stepemo trd sneg. Rumenjaka prav tako dobro stepemo in jima dodamo mešanico iz
zmiksane polovice banane, datljev in kokosovega olja – nastati mora gladka
pasta. V zmes vmešamo še beljaka, dobro premešamo nato pa maso vliijemo na peki
papir in jo razmažemo v obliki pravokotnika. Bodoča rolada naj ne bo predebela,
niti pretanka,zato priporočam, da maso razmažete za debelino približno 5
milimetrov. Pečemo maksimalno 7 minut na 170 stopinjah.
Ko je biskvit pečen ga kar s
peki papirjem še vročega zavijemo v rolo in pustimo zavitega dokler se ne ohladi.
Ohlajenega pa obložimo s tanko narezanimi kolesci banane in grškim jogurtom.
Zavijemo in pustimo še kakšno uro v hladilniku. Po tem pa rolado samo še narežemo
in se z njo sladkamo.
Pa sladek tek malčki ;)
Namig: primerno po 9 mesecu starosti.
Ni komentarjev:
Objavite komentar