Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

sreda, 15. marec 2017

Malčkova rolada


Slastni zaviti zalogajčki. Njama! Iskreno povedano je mali dobil kakšne tri kolesca, ostalo sva z atijem zmazala kot za šalo ;)

Vsekakor bo ta sladica večkrat na našem meniju :)
Ko mi uspe speči nekaj res dobrega se kar tresem od vznemirjenja. No, najprej pripravljeno sprobam sama in, če mi je všeč težim z njim toliko časa, da ga končno poskusi še kdo drug in mi poda iskreno mnenje. Tale rulada je požela velik uspeh. In glede na to, da je moj malček stegoval roke tako viiisoko za njo kot še nikoli, sem najbrž naredila nekaj prav. Sicer je pa tako: najboljše stvari so vedno najbolj preproste, kajne?

Za sledečo brez glutensko rulado brez sladkorja potrebujemo:

Za biskvit:

2 jajci
3 žlice mletih orehov
Pol banane
7 razkoščičenih datljev
Žlico kokosovega olja

Za nadev:
Preostale pol banane
1 grški jogurt

Postopek:

Jajci ločimo in iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjaka prav tako dobro stepemo in jima dodamo mešanico iz zmiksane polovice banane, datljev in kokosovega olja – nastati mora gladka pasta. V zmes vmešamo še beljaka, dobro premešamo nato pa maso vliijemo na peki papir in jo razmažemo v obliki pravokotnika. Bodoča rolada naj ne bo predebela, niti pretanka,zato priporočam, da maso razmažete za debelino približno 5 milimetrov. Pečemo maksimalno 7 minut na 170 stopinjah.

Ko je biskvit pečen ga kar s peki papirjem še vročega zavijemo v rolo in pustimo zavitega dokler se ne ohladi. Ohlajenega pa obložimo s tanko narezanimi kolesci banane in grškim jogurtom. Zavijemo in pustimo še kakšno uro v hladilniku. Po tem pa rolado samo še narežemo in se z njo sladkamo.

Pa sladek tek malčki ;)


Namig: primerno po 9 mesecu starosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar