Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 28. marec 2017

Mangov kus kus


Danes je bila na sporedu malce drugačne »tortica«. Pa zato čisto nič manj okusna. Namesto biskvita sem preprosto uporabila kus kus.

Glede na to, da Martina matrajo zobki je bila bolj kašasta malica zanj več kot dobrodošla. In, ker na krožničku ne more samevati le suhoparen kupček sem nanj posadila še sladek mangov žele. Ker je bila sladička hladna je šla malemu res v slast, saj mu je prijetno hladila dlesni. Teli zobki predstavljajo res eno fejst zoprno obdobje, ki ga spremlja sitnoba, glodanje pohištva in nič spanja. Držimo pesti, da čim prej mine.


Sestavine za eno porcijo:

3 žlice kus kusa
Pol stroka semen prave vanilije
2 dcl mleka (ali rastlinskega napitka)
3 suhe slive
Žlica borovnic
100g manga
Žlica bele želatine v prahu

Postopek:

Kus kus skuhamo v mleku (ali rastlinskem napitku) kateremu smo dodali semena vanilije. Ko je kus kus kuhan ga nadevamo v, z mrzlo vodo oplaknjeno, posodico (uporabila sem takšno, ki je namenjena za pripravo sufleja) in posodico postavimo v hladilnik. Slive in borovnice zmečkamo in jih postavimo v čakalno vrsto. Vmes pripravimo mango. Tega olupimo, narežemo na kocke in zmiksamo. Dodamo mu želatino, ga nadevamo v drugo posodico in prav tako postavimo v hladilnik. Ko se vse skupaj ohladi in želira najprej vzamemo kus kus in ga spravimo iz posodice na krožniček. Namažemo ga z slivovo-borovničevo zmečkanino na katero položimo mangov žele. Meni se je malce sesedel, pa nič hudega za to. To je to. Sledi sladkanje.

Namig: primerno po dopolnjenem 8 mesecu starosti.


Pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar