sobota, 18. marec 2017

Pirino - ajdov zdrob s hruško in jabolkom



Takoj, ko sva z malim uvedla gluten sva začela pripravljati različne kombinacije zdrobov. Čeprav mi je bil pšenični zdrob ali gres najbolj blizu (sploh z veliko polno žlico kakava) sem se še bolj navdušila nad pirinim zdrobom, ki je res TOP. Tašča mi je prinesla še ajdovega in tako sem za zajtrk pripravila kašico iz:

2 žlici pirinega zdroba
2 žlici ajdovega zdroba
2 dcl kompota kuhanega iz jabolka in hruške (ali rastlinskega napitka ali vode ali AM)
Ščep cimeta

Postopek:

Zdroba vmešamo v precejen kompot, zavremo in kuhamo približno 5 minut. Dodamo cimet in sadje iz kompota (ali pa sveže sadje).

Namig: primerno po dopolnjenem 6 mesecu starosti.

Pa sladek tek, malčki ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar