Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 13. marec 2017

Pomarančna kvinoja


Ok, priznam, šele sedaj, ko sem mama sem prvič poskusila kvinojo :O ...

V bistvu ima okus, ki je malce podoben amarantu, mogoče je le manj intenziven. Kako naj rečem drugače, tak malce dimljen okus bi rekla. Nisem se še čisto odločila ali mi je všeč ali ne. Glavno pri tem mi je, da je moj tamal zmazal cel krožnik :D... Če je mamici okus všeč je tukaj tretja briga :)

Kvinoja je odličen vir beljakovin in se smatra kot čudežna hrana. Hmmm, zakaj že? Ravno zaradi omenjenih beljakovin, saj jih vsebuje veliko več kot druga žita, pa zaradi vsebnosti kalcija in železa, poleg tega ne vsebuje glutena in je zelo krepčilna hkrati pa lahko prebavljiva.

Iz kvinoje je zato nastala kar sladica. 

Hranilno in sladko okusno za mojega malčka :)

Potrebujete:


1/4 kavne skodelice kvinoje
sok 1 pomaranče
1 jabolko
pest rozin
ščep cimeta (ni nujno)


Postopek:


Kvinojo dobro speremo pod vročo vodo in jo zalijemo s pomarančnim sokom in cimetom. Tekočine mora biti v razmerju 2:1 za tekočino. Ko pomarančni sok izhlapi lahko dolivate vodo. Kuhate pa jo približno 20 minut.


Vmes olupite jabolko in ga narežete na koščke ter podušite v ponvici na dveh žlicah vode.
Rozine namočite in, ko se malce napijejo jih preprosto zmiksate.
Ko je vse pripravljeno na krožnik položite žlico pomarančne kvinoje, nanjo naložite dušene koščke jabolka, jih pokrijete s kvinojo in to zopet z jabolki. Predstavljajte si, da gradite kvinojino - jabolčni stolp. Zraven pa ponudite sladko omako iz zmiksanih rozin.


Simpl in okusno.


Pa dober tek malčki :)
Namig: primerno po 8 mesecu starosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar