Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

nedelja, 12. marec 2017

Skutno - krompirjevi bananini svaljki


Tele svaljke, ki sem jih pripravila danes lahko malčku ponudite kot sladico, lahko pa jih brez problema postrežete s kakšno mesno ali zelenjavno omako za kosilo. Pri tem bi edino izpustila banano (ali pa tudi ne - malčki obožujejo sladko).


Ker se je moj otrok odločil, da mi bo teden malce otežil je začel zavračati koščke -.- tako mu moram, da kaj spravi vase vse zmečkati z vilico ali pa sesekljati na manjše koščke. Ker vem, da gre za obdobje ali pa so krivi zobki se ne sekiram pretirano. Na tem mestu ostajam trdno prepričana, da mora otrok pri hranjenju uživati in ga zato nikoli ne silim. Tudi jaz ne maram, da mi kdo rine žlico v usta ;)

Za svaljke potrebujete:

70 g sladkega krompirja
2 žlici pasirane skute
pol banane
pol jajčka (v lončku zmešate celo jajce uporabite pa le polovico. Ostalo polovico specite zase ali za malčka)
60 g pirine moke
ščep cimeta

Postopek;

Sladek krompir olupite in skuhate. Ko je kuhan ga pretlačite in vanj zmešate vse ostale sestavine. Dobro premesite. Če je masa preveč tekoča oz se lima na roke dodajte še malo moke.
Maso nato oblikujete v dolg svaljek in ga narežete na 1,5 cm majhne svaljke.
Skuhate v slanem kropu približno 10 minut. Kar vam ostane viška pa zapakirajte in pospravite v skrinjo za naslednjič :)

Svaljke prelijte z malčkovim najljubšim sadjem. Jaz sem se odločila za zmiksan mango in brusnice pa sem tokrat udarila mimo. Predlagam banano in brusnice ali pa borovnice in jabolko ;)

Pa sladek tek malčki ;)


Namig: primerno po 8 mesecu starosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar