Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 25. april 2017

Ajdovo - jabolčna poslastica


Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran.
Razveseli pa tudi mami in nasiti malčka, če je to jabolko seveda v kombinaciji z nečem dobrim, zdravim in primernim za njegov mali želodček.

Ker zjutraj nisem imela ravno veliko časa na razpolago sem hitela z brskanjem po omari in ven privlekla ajdov zdrob. Čisto sem že pozabila nanj, zato je bilo skoraj, da ne nujno, da ga zopet poturim Martinu in opazujem kaj si bo mislil o njem.

Ajda namreč ni ravno znana po tem, da bi iz nje naredili sila okusne jedi (seveda kakor za koga). Vsaj mene ni prepričala prvič, drugič, tretjič…V bistvu me je pridobila na svojo stran tam nekje po petem poskusu in v kombinaciji z ocvirki in v času nosečnost, ko ti dišijo čudne stvari katere prej niti povohal ne bi. Ampak saj veste kakšne smo mame. Otrokom je treba ponuditi tudi tisto česar sami ne maramo – v izogib, da se nam ne bi slučajno pozneje maščevali s stavkom: »tudi ti tega ne ješ zakaj bi moral jaz?«

Kakorkoli…Mali je danes jedel ajdov zdrob z jabolkom. Dodala sem še malo orehov, da je poslastica dobila pridih prave slovenske jedi. Pa moram priznati, da mi je kar uspelo :)

Recept:

3 žlice ajdovega zdroba
1 dcl domačega (ali sveže iztisnjenega) jabolčnega soka
2 dcl vode
Žlica orehov (lahko izpustimo)
1 veliko jabolko
Ščep cimeta

Postopek:

Ajdov zdrob skuhamo v jabolčnem soku zmešanem z vodo. Ko je kuhan (max 5 minut) mu dodamo orehe (lahko izpustimo – potem je primerno za dojenčke po 6 mesecu) in polovico naribanega jabolka ter cimet. Jed naložimo v skodelico in nanjo položimo še ostalo polovico naribanega jabolka.

Po želji lahko dodamo tudi namočene in drobno nasekljane rozine.


Pa sladek tek malčki ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar