Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 24. april 2017

Cimetove palačinke z jabolki in banano


A poznate dneve, ki so prav ustvarjeni za peko palačink? Dnevi, ko gredo vsem po glavah samo palačinke in nič drugega kot palačinke?
No, danes je bil pri nas tak dan :)
Ok, moram priznati. Še zmeraj sem na točki, ko malemu ne morem ponuditi čokolade, sladkih namazov ali kupljene marmelade. Enostavno se mi zdi prekmalu. Kaj pa je skoraj 13 mesecev? V bistvu se mi zdi kot, da sva ravnokar začela z uvajanjem goste hrane, tako hitro mineva čas. In čeprav nekateri ob tem zavijajo z očmi, češ daj mu že kaj "dobrega" se ne dam. Malemu vsak dan dam kaj dobrega! No, da ne boste mislili, saj je lumpu kaj od prej naštetega uspelo izsiliti s prosim prosiiiiim očki od babic ali dedkov...Proti njim je borba pač nemogoča, res ;)

Še prekmalu bodo naši mali zakladi okusili vse dobrote, ki jih ponuja ta lepi svet. In mislim, da moj ni in ne bo nič prikrajšan, če mu v tem obdobju, ko je popolnoma odvisen od mene ponujam raznovrstno in pestro hrano brez odvečnih predelanh živil.

Kakorkoli, danes pa sem se vendarle opogumila in mu sladico osladila. Do sedaj sem že uporabila med - domač, pridelan od čebelic, ki jih je spremljalo budno oko mojega očeta. Tokrat pa sem se odločila, da uporabim kokosov sladkor. Tale od Malince me je najbolj prepričal, zato sem ga tudi brez težav uvrstila v recepturo in moram reči, da je bil rezultat super duper njami še bi mami :)

Ker rada uporabljam tudi začimbe sem se poslužila limonine lupinice od Kotanyi in jaaaa super je, ko ti ni treba umivati in lupiti prave limone (vsaka minuta, ki je mami prišparana je namreč zlata vredna :) )

No, da neham besedičiti, evo ga recept:

Potrebujemo (za cca 10 palačink):

240 g pirine moke
Pol litra mleka (lahko tudi rastlinski napitek)
2 jajci
Žličko kokosovega sladkorja (lahko izpustimo)
Žlico stopljenega kokosovega olja
3 žlice radenske
Cimet po okusu (jaz sem ga dala eno majhno žličko)
Žlica navadnega jogurtaPostopek:

Vse sestavine zmešamo v tekočo maso in jo postavimo v hladilnik za pol ure, da si odpočije. Po pretečenem počitku pa palačinke spečemo običajno - v ponvi, malce naoljeni, po minutko ali še manj na vsaki strani.

Nadev:

4 Jabolka
2 banani
Ščep ali dva cimeta
Limonina lupinica Kotanyi (ščep)
Žlica kokosovega sladkorja

Postopek:

Jabolka olupimo in naribamo. Dušimo jih 5 minut na pol dcl vode, nato dodamo cimet, kokosov sladkor in limonino lupinico. Počakamo, da se jabolčni nadev ohladi nato mu dodamo še zmečkani banani in vse skupaj zmešamo v okusen nadev, s katerim namažemo palačinke.

Mmmmmm, pa sladek tek ;)

In veste kaj še paše zraven? Kakav za mami ;) ali pa kava, kar vam bolj ustreza. Meni je zbirko šalčk dopolnila nova lepotička --> a ni ljubka? Naredila jo je Ustvarjalnica Rebeka Perko In na tem podstavku od Pararok je čisto sexy :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar