sobota, 08. april 2017

Medena rolada z jagodami


Danes je dan, ko sem malemu prvič ponudila jagode. Ker te veljajo za alergene je priporočljivo, da jih dojenček oziroma že malček okusi po dopolnjenem enem letu.
Prav tako velja za med, ki ga vključuje ta recept. Ta hrana bogov sicer ni alergena, je pa lahko vzrok za botulizem zato naj se ga ne bi vključevalo v dojenčkov jedilnik preden ta dopolni 12 mesecev.

Če se lotite priprave te rolade pa lahko v kremo vmešate banano, tako boste sladico dodatno osladili.

Sicer pa zanjo potrebujemo:

Biskvit:

3 jajca
1 žlico mletih orehov
1 žlico mletih mandljev (lahko nadomestite z orehi)
1 žlico rožičeve moke
2 žlici medu (lahko nadomestite z banano)

Krema:
250 g maskarponeja
Jagode (uporabila sem jih cca 10)
Semena ¼ stroka vanilije

Postopek:

Jajca ločimo. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto umešamo in jim dodamo najprej med nato pa še mandlje, orehe in rožičevo moko. V zmes dodamo sneg beljakov in tako pripravljeno maso razporedimo po peki papirju po velikem pekaču (tistem, ki ga dobimo skupaj s pečico). Zmes razporedimo v pravokotnik in sicer na približno 4 mm debelo in pečemo 7 minut na 160 stopinjah. Ko je biskvit pečen, ga še vročega zavijemo v rolo. Ko se ohladi pa ga premažemo s kremo, ki jo pripravimo iz maskarponeja, sesekljanih jagod in vanilijevih semen.  Ostane nam samo še to, da jo zavijemo in postavimo v hladilnik za dve uri ter po pretečenem času narežemo in se z njo sladkamo.

Namig: primerno po 1 letu.






Pa sladek tek ;) pa še eno rolado imamo na zalogi --> Malčkova rolada


Ni komentarjev:

Objavite komentar