Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

sreda, 19. april 2017

Mini tortice s pomarančno - vanilijevo kremo

Včerajšnji dan je bil nekaj posebnega. Bil je namreč posebno-grozljivo-naporen.
Po upanja polni prošnji, da z malim in kolegico ne bomo odšli brez veze v BTC se je sfižila ta prošnja in s seboj popokala še mnoge druge. Po slabem kilometru je mali v avtosedežu tako grozljivo bruhal, da sem bila šokirana. V tistem trenutku sploh nisem vedela kaj narediti in najraje bi ustavila sredi ceste, dala »vse štiri« in ga šla reševat saj je izgledalo kot, da se davi. Čudežno sem vsa prestrašena vseeno uspela ohraniti trezno glavo, zapeljala s ceste, dala malega ven in ga poskušala čim bolje očistiti. Vse je bilo vijolično od borovničevega jogurta, ki ga mimogrede črtam z menija saj je bruhal že drugič po njemu (če bi vedela, da je bil tudi prvič vzrok tu ga tudi sedaj ne bi dobil). Kot zakleto sem pustila torbo s sto in eno zadevo doma, saj sem si rekla, da tako ali tako ne bomo dlje kot eno uro zdoma in zato več kot rezervno plenico, tetra plenico in dodatno jopico ne bom potrebovala. Hja…me je izučilo :S
ZATO, če imate majhnega otroka: VEDNO nosite s seboj: vodo, vlažilne robčke, tetra pleničko, vrečko za pobruhana ali drugače umazana oblačila, rezervna oblačila. Za prvo silo je to dovolj ;)

No o tem, da smo vseeno odšli v City park in kako nismo našli nič pametnega ne bom. Verjetno je bil razlog za to tudi moja rahla živčnost ob situaciji v avtu, saj enostavno nisem imela več volje gledati izložb. Tudi o tem kako sva kasneje z dragim dve uri čistila avtosedež ne bom.

Bom pa o tem kako sem potem doma pocrkljala malega - lepe stvari morajo namreč vedno imeti prednost! Naredila sem mu mini tortice, ki jih je z veseljem popapcal :) še z večjim veseljem pa jih je pospravljal ati. Eno za drugo… ;)

Potrebujete (za cca 10 komadov):

200g mletih mandljev (ali orehov ali lešnikov)
Pest lešnikov (če uporabite mlete lešnike ni potrebno)
Polovico avokada
1 banano
1 dcl vode
100g datljev

Postopek:

Če imate dober blender stvar sploh ni zakomplicirana in v tem primeru niti ne potrebujete vode, če je pa malce slabši je dela (miksanja) malo več.

Vse sestavine v blenderju dobro zmiksate in v pekaču za torte (premer 20 cm) oblikujete dno. Postavite v hladilnik in, ko se sestavine lepo med seboj sprimejo izrežete manjše krogce. Na te nato nabrizgate kremo, ki jo pripravite iz:

Soka dveh pomaranč (1,5dcl)
Pol dcl vode
Pol vrečke bio vanilijevega pudinga

Postopek:

Sok pomaranč in vodo zavremo in vanjo vmešamo puding. Kuhamo 3 minute, odstavimo, ohladimo in nabrizgamo na »poden« tortice.

Namig: iz ostankov oziroma obreznin »testa« sem oblikovala kroglice in jih povaljala v kokosu. Mmmm :)Namig: po dopolnjenem  1 letu (če uporabite mandlje). Če uporabite orehe jih lahko po novih smernicah otroku ponudite že po dopolnjenem 6 mesecu (a jaz bi počakala do 8 meseca).

Pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar