petek, 21. april 2017

O iskanju službe in čokoladnih kolačkih


Huh…Vsak brezposelni in iskalec zaposlitve se verjetno sooča s podobnimi težavami, strahovi, željami in ovirami kot jaz. Če imaš zraven še otroka za katerega ne dobiš vrtca pa je verjetno stvar še rahlo bolj začinjena. Ornk popoprana, posuta s čilijem in polita s pekočo omako.

No, naj prekinem uvod in razložim zakaj pravzaprav sploh ta tema. Danes sem bila na razgovoru za službo v svoji stroki. Jupiiii :) razgovora sem se RES razveselila, saj je bil prvi, jap PRVI na katerega sem bila sploh povabljena. O odgovorih na ostalih sto prošenj pa ne duha ne sluha. Včasih res ne vem a je kaj narobe z mano ali s svetom, ki deluje na malce neobičajen način. Delodajalci zaposlujejo ljudi, ki za kakšno delo niso primerni ali pa se jim sploh ne da delati. Ne dajo pa priložnosti tistim, ki smo res zagreti in željni pokazati svoje znanje. Kakorkoli, verjetno se res vse zgodi z razlogom in morda tudi mene čaka za ovinkom nekaj posebnega in samo zame. Pa tudi zate, ki to bereš in se mogoče najdeš v mojih besedah, se bo našlo nekaj čudovitega. O tem sem prepričana!

Čeprav sem bila pred razgovorom živčna, ko vrag sem se ob vstopu v sobo pomirila. To je bila najboljša možna stvar, ki se mi je v tistem trenutku zgodila :) in priporočam vsem, ki so tik pred takšnim pogovorom: zadihajte, verjemite vase in si zaupajte. Bodite to kar ste, ker takšni ste super. Tak sms sem dobila zjutraj od mami in moram reči, da me je pomiril, mi vlil upanje in spravo s samo seboj. Sem kar sem. Nič več in nič manj (ane Bojana ;)). Znanje mi ni bilo podarjeno, zanj sem garala in ga srkala kot goba. Prepričana sem v svoje sposobnosti in izkušnje. In več kot izkazati se, se ne morem. Včasih na kakšne stvari enostavno nimamo vpliva. In ravno zato se nima smisla sekirati in razmišljati o vseh napakah in scenarijih kako bi med pogovorom morali ukrepati pa nismo. Če se nekdo odloči, da te bo zaposlil te bo, če se odloči za drugega kandidata…Mu želim vso srečo, jaz pa nadaljujem svojo pot. Je že za nekaj dobro.

No, nekako sem morala spraviti iz sebe ta post travmatski po razgovorski stres in moram reči, da se počutim BOLJE. Občutki so mešani a jih kljub temu težko definiram. A bo služba moja ali ne težko rečem. Verjetno prej ne kot ja. A glavo gor in gremo naprej. Tukaj je namreč še ena skrb, ki jo nosim v sebi. Kam z otrokom, če službo dobim? Stari starši še vsi delajo in nihče ga ne more čuvati. Vrtca ne dobimo. V okolici imajo vsi zasebniki vse polno. No prepričana sem, da bi se našla rešitev, saj se vedno, za vse. A vem, da nisem edina, ki se ji porajajo takšna vprašanja. Situacija danes ni rožnata, treba se je hudičevo boriti za vse, treba se je znajti in včasih v kopici sena najti iglo. A kjer je volja tam je pot. Prepričana sem, da se bo na koncu vse poklapalo in uredilo točno tako kot se mora. Zame in tudi zate.

In veš kaj nikoli ne škodi? Čokoladni kolački za dvig razpoloženja ;)
Jaz sem že bašem z njimi, in to pred kosilom. Ti ti mami ;)
P.S mali spi tako, da se mi niti skrivati ni potrebno ;)

Recept pa tule:

Obožujem sočne brownije in jaaa zelo so mi všeč tudi Oreo piškoti (oz cenejši Neoti iz Lidla). Ti dve kombinaciji sem vtaknila skupaj in nastali so odlični čokoladni kolački :)


Kaj potrebujemo:

170 g stopljenega masla
210g naribane (temne ali mlečne) čokolade
3 jajca
dodatna 2 rumenjaka
žličko vanilijeve arome 
160 g rjavega sladkorja
2 žlici moke
žlico kakava (priporočam Dr. Oetker, ker je res temen)
ščep soli
Oreo ali drugi poljubni piškotki, ki imajo v sredici kremo (lahko tudi izpustimo)
lahko pa jih nadomestimo tudi z nasekljanimi suhimi slivami ali datlji


Postopek:


Vse sestavine (razen piškotov) zmešamo. Nato dodamo nalomljene piškote. Malo pomešamo in vlijemo v pomaščen pekač. Pečemo 25-30 min na 180 stopinj. Narežemo na kolačke in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Namig kaj z odvečnimi beljaki:
čeprav ostaneta samo dva ju lahko vseeno stepemo v trd sneg, dodamo 110g sladkorja, pol žličke koruznega škroba in 20g naribane čokolade. Suhe sestavine počasi vmešamo v sneg in zmes z brizgalno vrečko nakupčkamo na peki papir. Pečemo na 140 stopinjah približno eno uro.
Če imamo kdaj dosti več beljakov pa te kupčke, ki so pečeni po spodnji strani namažemo s stopljeno čokolado, jih sestavimo v dvojice vmes med dvema kupčkoma pa nabrizgamo stepeno sladko smetano.Ni komentarjev:

Objava komentarja