nedelja, 02. april 2017

Orehova rezina z gozdnimi sadeži


Mmmmmm, topli dnevi, martinčkanje na sončku, uživanje na svežem zraku in brezgrešno sladkanje. Je še kaj boljšega? :)

Prvi rojstni dan smo dali uspešno čez. Komaj dojemam, koko je hitro minilo :S Lani tak čas sem razmišljala kako bi pobegnila iz porodnišnice, kjer res nisem uživala niti minute :/ danes pa se skupaj z malim sladkava na terasi. 
Čas hitro mine, zato moramo res maksimalno izkoristiti vsako minuto, ki nam je dana.

Današnji recept je super njami ravno za taksne soncne dni :) osvezilno sladko - kisla dobrota. Prekopirana in predelana varianta sladice, ki se jo vse pogosteje poslužuje moja sestra ;)

Za sladico potrebujete (manjši pekač (cca 20x15 cm):


Spodnja plast:

- 250g orehov ( lahko manj lahko več - po potrebi (vse je odvisno od velikosti banane))
-cca 3 žlice ovsenih kosmičev ( nisem imela merice ampak sem samo stresla v posodo)
- 1 banano

Postopek:

Vse sestavine dobro premešamo, da pride čvrsta masa. Če je preredka (odvisno od velikosti banane) dodamo orehe ali ovsene kosmiče. Zmes lepo razporedimo po pekaču.

Krema:

-500g skute
- 2 žlici mascarponeja
- 3 žlice sladke smetane
- 2 žlici limoninega soka
- banana

Postopek:

Vse skupaj lepo zmešamo, da pride dobra krema. Skuti dodamo maskarpone ali sladko smetano – bolje slednjo, ni pa potrebno dodati obojega (če slučajno nimate na zalogi mascarponeja – vsaj jaz ga imam redko)

Zgornja sadna plast:

- 200 g zamrznjenega sadje (katero koli, lahko gozdni sadeži, borovnice, jagode,...)
- želatina v lističih (2 lističa sta dovolj je pa odvisno od količine izbranega sadja)

Postopek:

V cca 2 dl vode skuhamo sadje, dokler ne zavre. Nato vanj vmešamo želatino. Rahlo ohladimo (a ne preveč, da ne želira prehitro) in polijemo po kremi.

Njami tek ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar