Mmmmmm, topli dnevi, martinčkanje na sončku, uživanje na svežem zraku in brezgrešno sladkanje. Je še kaj boljšega? :)
Prvi rojstni dan smo dali uspešno čez. Komaj dojemam, koko je hitro minilo :S Lani tak čas sem razmišljala kako bi pobegnila iz porodnišnice, kjer res nisem uživala niti minute :/ danes pa se skupaj z malim sladkava na terasi.
Čas hitro mine, zato moramo res maksimalno izkoristiti vsako minuto, ki nam je dana.
Čas hitro mine, zato moramo res maksimalno izkoristiti vsako minuto, ki nam je dana.
Današnji recept je super njami ravno za taksne soncne dni :) osvezilno sladko - kisla dobrota. Prekopirana in predelana varianta sladice, ki se jo vse pogosteje poslužuje moja sestra ;)
Za sladico potrebujete (manjši pekač (cca 20x15 cm):
Spodnja plast:
- 250g orehov ( lahko manj lahko več - po potrebi (vse je odvisno od velikosti banane))
-cca 3 žlice ovsenih kosmičev ( nisem imela merice ampak sem samo stresla v posodo)
- 1 banano
Postopek:
Vse sestavine dobro premešamo, da pride čvrsta masa. Če je preredka (odvisno od velikosti banane) dodamo orehe ali ovsene kosmiče. Zmes lepo
razporedimo po pekaču.
Krema:
-500g skute
- 2 žlici mascarponeja
- 3 žlice sladke smetane
- 2 žlici limoninega soka
- banana
Postopek:
Vse skupaj lepo zmešamo, da pride dobra krema. Skuti dodamo maskarpone ali
sladko smetano – bolje slednjo, ni pa potrebno dodati obojega (če slučajno
nimate na zalogi mascarponeja – vsaj jaz ga imam redko)
Zgornja sadna plast:
- 200 g zamrznjenega sadje (katero koli, lahko gozdni sadeži, borovnice,
jagode,...)
- želatina v lističih (2 lističa sta dovolj je pa odvisno od količine
izbranega sadja)
Postopek:
V cca 2 dl vode skuhamo sadje, dokler ne zavre. Nato vanj vmešamo želatino.
Rahlo ohladimo (a ne preveč, da ne želira prehitro) in polijemo po kremi.
Njami tek ;)
Ni komentarjev:
Objava komentarja