petek, 14. april 2017

Polnjena pečena hruška

No...Sem tuhtala...Kaj naj malemu pripravim danes? Gledam jabolka, gledam hruške. Nič sem rekla naj zmaga hruška.
Ker rada pripravljam različne jedi sem se odločila, da bom malemu hruško danes spekla kar v pečici, saj sva imela do njegovega lačnega klica še približno pol ure.

In ker je mali lump ravno dolbel kos deske (da se obnaša kot bober so krivi zobki (upam)) je nastala ideja o izdolbeni pečeni hruški s cimetom polnjena s sladkim krompirjem in borovnicami. Zraven sem poturila še četrtino banane. In moram reči, pojedel je celo! CELO. Ampak danes si je izmislil, da  mu pač ni do koščkov tako, da sem celotno sladičko premečkala. Kaj češ, ne moraš imeti vsega ;) glavo je, da pospravi pripravljeno v svoj želodček.

Za polnjeno hruško potrebujete:

1 hruško
ščep cimeta
približno 60g sladkega krompirja
pest borovnic
malo banane (jaz sem jo uporabila 1/4)

Postopek:

Hruško operemo, olupimo in izdolbemo. Nekaj koščkov prihranimo, da zadelamo luknjo, ki nastane zaradi odstranitve "ojoj kako se tistemu reče, muha?" Pač spodnji del hruške, da polnilo ne more steči ven. Hruško posujemo s cimetom in napolnimo z olupljenim kuhanim sladkim krompirejm, ki smo ga pretlačili in mu dodali borovnice in banano.
Postavimo v pečico in na peki papirju pečemo 25 minut na 160 stopinjah.

Namig: primerno po 6 mesecu starosti.

Pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar