Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

petek, 14. april 2017

Pečena hruška





Kaj naj malemu pripravim danes? Gledam jabolka, gledam hruške. Nič sem rekla naj zmaga hruška.
Ker rada pripravljam različne jedi sem se odločila, da bom malemu hruško danes spekla kar v pečici, saj sva imela do njegovega lačnega klica še približno pol ure.

In ker je mali lump ravno dolbel kos deske (da se obnaša kot bober so krivi zobki (upam)) je nastala ideja o izdolbeni pečeni hruški s cimetom polnjeni z njegovimi najljubšimi - bananami.
Porodila se mi je tudi ideja, da bi jo napolnila s sladkim krompirjem in borovnicami ampak zaradi izpraznjenih zalog ideja ni prišla do konca. 

Rezultat? Pojedel je celo! CELO. Ampak danes si je izmislil, da  mu pač ni do koščkov tako, da sem celotno sladičko premečkala. Kaj češ, ne moraš imeti vsega ;) glavo je, da pospravi pripravljeno v svoj želodček.

Za polnjeno hruško potrebujete:

1 hruško
ščep cimeta
pol banane


Postopek:

Hruško operemo, olupimo, razpolovimo in polovički malce izdolbemo. 
Hruško posujemo s cimetom in napolnimo z banano narezano na kolesca. Lahko jo prej tudi popečemo, saj prijetno karamelizira.
Postavimo v pečico in na peki papirju pečemo 25 minut na 160 stopinjah.

Namig: primerno po 6 mesecu starosti.

Pa sladek tek ;)
Obišči me na FB strani Iskreno, Katja

Ni komentarjev:

Objavite komentar