Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

četrtek, 27. april 2017

Rožičeve potičke s pomarančo


Tipično aprilsko vreme. Že včeraj je bil dan nagajiv kot le kaj, a se je dež vseeno vzdržal vsaj toliko, da sem vsa zasopihana prišla s tamalim v vozičku do trgovine in nazaj. Zakaj nisem šla z avtom in sem raje tvegala, da bi bila v najslabšem primeru mokra kot miš (mali ne bi bil moker, ker sem vzela dežno prevleko :))? Ker sva enostavno morala ven na zrak.
Čeprav bi znala kaka pametna tetka povedati kaj na ta račun, češ voziš otroka ven, ko piha, ko je oblačno in, ko energije niso na isti frekvenci se s tem ne obremenjujem. Če piha mu dam gor kapo, če je hladneje ga malce več oblečem, če je vse okrog mokro se poskušam izogibati ogromnim lužam (dokler se še lahko). Vreme je pač vreme, nanj nimaš vpliva, imaš pa VEDNO vpliv na svoje razmišljanje in v tem primeru se je pač potrebno prilagajati.

Ker pa je danes ultra turoben dan in fejst dežuje nimamo kaj. V takšnem res ne rinemo ven. Sem se pa zato odločila polepšati naše jutro. To je izgledalo tako, da smo se sladkali in crkljali vsi trije, s skodelico kave in čaja :) 
O tem, da gre mali v varstvo, mami in ati pa na off pa kdaj drugič ;)


Za okusne rožičeve potičke s pridihom pomaranče potrebujemo:

1 jajce
4 zvrhane žlice pirine moke
1 žlico kokosovega sladkorja (lahko izpustimo)
2 žlici mletih rožičev (rožičeva moka)
Sok 1 srednje velike pomaranče
2 žlički stopljenega kokosovega olja
1 srednje velika banana
2 žlički pecilnega praška
Ščep cimeta

Postopek:


Jajce dobro zmešamo in mu dodamo sok pomaranče. Nato enostavno dodamo še vse ostale sestavine (moko presejemo s pecilnim praškom) in premešamo. Maso vlijemo v modelčke za mafine (pride jih cca 5) jaz sem uporabila modelčke za mini potičke in so prišle ven iz pečice tri (ki so pa višje in zato zahtevajo več mase). 
Pečemo pol ure na 170 stopinjah.

Če želite zase potičko še malo osladiti (kar pa po mojem mnenju ni nujno pa sem velika ljubiteljica sladkega) jo lahko premažete z marmelado ali čokolado ;)

Primerno od 7 meseca starosti (če izpustite sladkor).


Ni komentarjev:

Objavite komentar