Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

nedelja, 16. april 2017

Sadne rezine


Že nekaj časa imam v mislih tale recept za sadne rezine. Deliti sem ga želela že prej ampak je usoda (beri mamina pozabljivost) želela, da počakam dokler ne najdem listka kamor sem zapisala sestavine.
No, tega nisem našla. Verjetno ga bom čez kak mesec v kakšni škatli med kockami ali pa v wc-ju, ki je vztrajno že nekaj časa skladišče vsega kar malemu pride pod roke. Ah te naši malčki :) recept je itak tako zelo simpl, da ni kaj veliko faliti ;)
Sadne rezine sva z malim pozobala za zajtrk. Iz mase jih je prišlo 5 tako, da sva se kar konkretno najedla. Tudi kreme je bilo viška in sva jo elegantno postregla zraven rezin.

Kako jih narediti?

Enostavno. Potrebujete :

2 jajci
3 žlice mletih orehov
2 žlici medu (lahko nadomestimo z banano a moramo v tem primeru dodati cca 2-3 žlice moke ali orehov)
3 žlice pirine moke
Žličko vinskega kamna

Postopek:

Rumenjak dobro stepemo skupaj z medom in dodamo mlete orehe. Dodamo še moko presejano skupaj z vinskim kamnom. Na koncu v zmes počasi vmešamo še trd sneg iz beljakov.
Maso vlijemo na peki papir, ki ga položimo po večjem pekaču (tistemu iz pečice) in jo razporedimo v obliko pravokotnika v debelini približno pol centimetra. Pečemo 8 minut na 170 stopinjah.

Kremo naredimo iz:

3 žlic skute
1 žlico grškega jogurta
nekaj nasekljanih jagod
za dve žlici nasekljanega ananasa
1 banano

Postopek:

Banano dobro zmečkamo in jo zmešamo skupaj s skuto in jogurtom. Dodamo nasekljane jagode in ananas. To je to :)

Ko je biskvit pečen ga ohladimo in narežemo na manjše pravokotnike. Polovico teh namažemo s kremo in jih prekrijemo z drugo polovico preostalih pravokotnikov.

Namig: primerno za malčke po 1 letu (zaradi medu in jagod). Lahko pa med nadomestite z banano, jagode pa s kakšnim drugim sadjem.


Veselo sladkanje želim ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar