Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

nedelja, 23. april 2017

Več mam = več src. Zame, zate, za vse


Te dni se je veliko govorilo o novi spletni strani mami blogark. In moram reči, da upravičeno. Stran je res super (pa tega ne pravim samo zato, ker sem del nje tudi jaz ;) ) . Stran in sam projekt je RES super!
Na mamiblogerkah je mogoče najti vse in svašta, kar nosečka in mamica želi in mora vedeti. Stran je polna takšnih in drugačnih nasvetov, idej, receptov, spodbud, namigov, smeha in zaskrbljenosti. Je skupnost žensk, ki želijo svoje znanje in izkušnje deliti naprej zato, da bi s tem pomagale drugim, ki se morda znajdejo v podobnih situacijah in menijo, da jim točno tisti zapis takrat vlije voljo in upanje. Pa recite, če to ni nesebično?

Ko se je stran uradno odprla smo bile blogarke skupaj. Prvič vse na kupu. Bilo je zanimivo, zabavno, čisto nekaj posebnega in iskreno lahko povem, da sem bila hvaležna. Hvaležna, da sem spoznala punce, ki sem jih spremljala že v svoji nosečnosti. Punce, ki so odlične blogerke in, ki znajo mamico spraviti v dobro voljo, pokazati, da so stvari, ko si mama včasih drugačne kot pišejo knjige in, da s tem ni prav nič narobe.  So ženske, ki odprejo vrata v svoje življenje in pokažejo drugim, da niso same. Da so sprejete, želene, cenjene.

Res sem hvaležna, da sem imela priložnost postati del te skupine. Vedno sem bila namreč med tistimi pozabljenimi, nezanimivimi, sivimi miškami, ki so se jim drugi smejali in jih dajali v nič. Ljudje so pač takšni kakršni so in na to nimamo vpliva…A stvari se spremenijo. In kar je pri tem najpomembneje je to, da ostanemo zvesti sami sebi in verjamemo, da bo karma dobro opravila svoje delo.

"Tokrat se počutim del nečesa. Počutim se sprejeto"Poznaš tisti občutek, ko se dolgo časa iščeš, ko ti pred nosom zapirajo vrata in, ko ne veš kam spadaš? Poznaš občutek, ko si osamljen v množici, ko ljudje hodijo mimo tebe kot, da te ni? No pri mami blogerkah tega ni. Čeprav prevladuje mnenje, da več žensk na kupu ustvarja prepire, tekme in zbrko v mami blogerkah tega ni čutiti. Težko opišem kaj vse te mame oddajajo…Ta prijaznost, nežnost, energičnost, direktnost, ponos…Na tem dogodku se ni čutilo nič drugega kot samo to in še več. In isto se dogaja tudi v skupini.

Žal ni bilo dovolj časa, da bi z vsemi puncami govorila a se je čutilo, da je vsaka nekaj unikatnega in res posebnega. Da je vsaka izmed blogerk ženska z odlično energijo, pozitivno naravnanostjo in s srcem na mestu. In kako se mamica in bodoča mamica ne bi obrnila na takšno skupino, ko je v dilemi, v zagati, ko išče pomoč, nasvete, si želi ugotoviti kako druge gledajo na kakšno situacijo v kateri je trenutno sama, ko se želi nasmejati ali pa zgolj pogledati kaj dogaja drugim mamam?

Želim si, da se takšno vzdušje ohranja in gradi še naprej. Prepričana sem namreč, da ustvarjamo velike stvari takrat, ko stopimo skupaj, se podpiramo in si podamo roke. Če bi to prakticirali vsi in večkrat bi bil svet zagotovo malce bolj…Vesel. In lep. Pa prijazen. 
In stoprocentna sem, da smo ženske zmožne graditi in ustvarjati velika, močna in pristna prijateljstva in pri tem druga drugi ne zariti noža v hrbet! 

Mami blogerke smo dokaz, da se DA. Da je mogoče, da skupaj stopimo različni karakterji in SKUPAJ ustvarimo nekaj lepega. Srčnega. Dobrega.

Punce, ženske, mame. Hvala. Hvala vsaki posebej in vsem skupaj.

Na tem istem mestu pa naj se zahvalim še vsem sponzorjem, ki so nas razveselili s krasnimi, priročnimi, uporabnimi in ljubkimi darilci. Hvala tudi Sabini Čarman za prostor – piknik pod kozolcem in vsem mamasitam za družbo!

HVALA gre:

·         NLP studio za fotografiranje
·         Lovely Notes – motivacijske kartice, ki nam bodo lepšale naš delovni kotiček
·         Ustvarjalnica (Rebeka Perko) – da bodo naše jutranje kave še boljše
·         Nitka – Trakci za malčke in majčke za mamice
·         Hana ustvarja – grizala za dojenčke, držala za dude in poslikane šalice za kavo
·         Lidl Slovenija za lačna in žejna usta
·         Sava Hotel & Resorts za celodnevno razvajanje
·         Coca Cola – pijača in pekači
·         Babycenter – rokovniki
·         Vina kraljica – šampanjec
·         Trudi – otroška kozmetika
·         Nikolina ustvarjata – leseni metuljčki, broške, uhančki in trakci za lase
·         4kidsandus – naravni šamponi
·         Okay.si – eko čistila
·         Voleska – lasnice
·         Milo za drago – naravna mila
·         Luiza– ročno izdelani uhančki
·         Pastel Pink– stylish zapestnice/elastike
·         All4kids – Doddle bags
·         Diafit – digitalni toplomer
·         Ringana by partner Mateja Žebovec – naravna kozmetika
·         Max Factor Slovenija – maskare
·         Kotany – začimbe
·         Lekarne Maribor – BebiVal izdelke
·         Malinca – superživila
·         Melvita – losijoni in kreme
·         Bio Oil Slovenija – naravna kozmetika
·         Lush – kozmetični izdelki
·         TePe Slovenija – izdelki za ustno higieno
·         Fruštek – granole za zdrav zajtrk
·         Evitas Shop – majčke
·         Mirati – naravna kozmetika
·         Pararok – leseni izdelki
·         Kahlica.si – obeski za ključe
·         WOW! Baby – hlačne nogavice
·         L’occitane – kozmetični izdelki
·         Escobar – kava
·         Vilinski simboli by Maya peron – vilinski simboli
·         Napoj – čili
Ni komentarjev:

Objavite komentar