Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 2. maj 2017

Bananin carski praženecSimpl je tanrtabulš!

Za zajtrk se pri nas res radi najemo. Se pač držimo misli: zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan, večerjaj kot berač. Pomembno pri tem pa je, da je zajtrk uravnotežen, okusen in nam da energijo, ki da nam, predvsem pa našim malčkom zagon za aktiven štart v nov dan. 
Sicer pa, roko na srce, karkoli naši mali čmrlji zjutraj pojedo imajo še vedno energije za izvoz. Včasih se res vprašam kaj teče po njihovih žilah ;)

Danes smo vsi trije navalili na bananin šmorn. Res je njami in zelo ga imamo radi. Pa tudi sama priprava ni zahtevna. 

Za eno (večjo) porcijo potrebujemo:

2 jajci
1 večjo banano
3 zvrhane žlice kokosove moke
3-4 zvrhane žlice pirine polnozrnate moke (lahko zamenjamo s kokosovo moko a bo šmorn bolj drobljiv, rezultat pa še vedno super)
pol žličke cimeta
1 žličko rjavega trsnega sladkorja (lahko izpustimo ali zamenjamo z javorjevim ali agavinim sirupom)

Postopek:


Jajci ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjaka penasto stepemo in dodamo sladkor, zmečkano banano ter cimet. V rumenjakovo zmes vmešamo kokosovo moko in pirino moko ter sneg beljakov. Nastati mora puhasta masa, katero na debelo vlijemo na ponev. Pečemo lahko na takšni ponvi na katero ni potrebno nanašati maščobe ali pa za pečenje uporabimo kokosovo maščobo ali navadno maslo.
To "debelo palačinko" pečemo na obeh straneh par minut in jo še v ponvi razkosamo na koščke, ki jih še malce popečemo. 
Šmorn ponudimo malčku z grškim jogurtom v katerega lahko vmešamo cimet, banano ali drugo sadje...Namig: če carskega praženca ga ne razkosate in ga pečete bolj na tanko nastanejo palačinke ;)

Namig2: primerno od 6 meseca starosti.Ni komentarjev:

Objavite komentar