Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

petek, 26. maj 2017

Biskvitna omleta po malčkovo


Danes smo imeli pri nas doma bolj "leno" kosilo. Zato smo si privoščili bolj bogato, hitro, okusno in nasitno sladico.

Sam princip peke je podoben pohorski omleti, a sem uporabila bolj zdrave in malčku primerne sestavine. Slednje velja tako za samo "ogrodje" sladice kot tudi za nadev.

Mali je bil nad rezultatom čisto navdušen in je ob pogledu na biskvitno omletko kar vriskal od veselja :) res je že postal dojemljiv in točno ve kaj mu je všeč in kaj ne.

Postal pa je tudi pravi mali jedec.
In, če se spomnim ubogega prvega obroka, ki sem mu ga pripravila in njegovega prav nič navdušenega odziva na tisto revše od bučke...Vidim, da čas res hiti. Hiti čisto prehitro. In mali raste kot kopriva ter me vsak dan preseneti z nečem novim :)

Joj ti naši mali zakladi <3

Recept pa...

Za eno omleto, ki zadostuje za dve osebi potrebujemo:

3 jajca
2 žlici rjavega nerafiniranega sladkorja (ali agavinega sirupa ali medu)
3 zvrhane žlice polnozrnate moke

1 kislo smetano
1 banano
Jagode

Postopek:

Jajca ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg in mu dodamo izbrano sladilo. Masi primešamo še rumenjake in moko in jo vlijemo v tortni model (premer 26 cm), na katerega prej položimo peki papir.
Pečemo 15 minut na 160 stopinjah.

Ko je biskvitna omleta pečena jo prepognemo na pol, malo ohladimo in nadevamo s kislo smetano kateri primešamo zmečkano banano in na drobno narezane jagode (jaz sem uporabila približno 10 manjših jagod).

Lahko pa omleto nadevate tudi s stepeno sladko smetano, sadjem, marmelado, maskarponejem, ki mu dodate izbrano sadje ali sladilo...Po želji in po domišljiji :)

In, če se vam pred vrati pojavi nepričakovan obisk, jih lahko navdušite s to sladico.
Mmmmm, pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar