Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 23. maj 2017

Ideje za skupno zajtrkovanje z malčkomČez zajtrk ga ni!
Pravijo, da vedno zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjaj kot berač. Že iz tega lahko razberemo, da je jutro tisti del dneva, ko moramo telesu privoščiti največ, da lahko ta iz dobljenega potegne maksimalno in se pripravi na aktiven dan.

Zajtrk je zelo pomemben in se kot obrok šteje za del zdrave prehrane, zato res ni dobro, da ga izpustimo.
Še zlasti pa je uravnotežena jutranja rutina prehranjevanja bistvena v času odraščanja.
V obdobju, ko otrok raste je namreč ravno jutranji obrok tisti, ki prvi pripomore k pravilni rasti, zdravju in ima vpliv na fizični in intelektualni razvoj otroka. Govorim seveda v primeru, ko je hrana pripravljena skrbno in je pestra, zdrava ter zadošča potrebam otroka (in je v primerih alergij seveda tudi prilagojena).

Potrebno se je namreč zavedati, da otroci (po navadi) spijo dlje časa kot odrasli in zato zjutraj obvezno potrebujejo hranljiv obrok, ki jim omogoči dovoljšnjo zalogo energije za dnevne aktivnosti. 

Zdrav zajtrk nas napolni z energijo, izboljša naše počutje in nas ščiti pred potencialnimi boleznimi (zdaj in v kasnejših letih).

Zato prav nič ne škodi oziroma obratno – zelo koristi, če zjutraj mi in naši malčki zajtrkujemo.


In zato, da že zjutraj poženemo telo in ga pripravimo za igro, učenje in delo predlagam naslednje ideje za dobro jutro:MINI JABOLČNE TORTICE IZ SADNIH KOSMIČEV

DOMAČ LEŠNIKOV NAMAZ Z DATLJI IN DOMAČI KIFELJČKI


ZDROBOVA STRJENKA Z OREHOVIM PRELIVOM


VANILIJEVA POLENTA


DOMAČA GRANOLA


CIMETOVE PALAČINKE Z JABOLKI IN BANANOBANANIN CARSKI PRAŽENECBELA POSLASTICA
Vsaki jedi pa lahko dodate še jogurt, kozarec mleka, ponudite različno sezonsko sadje.

Nekatere izmed jedi lahko pripravite že prejšnji dan in si tako zjutraj prihranite čas. Ker vemo, da časa zjutraj enostavno nikoli ni dovolj.

Pa zdrav in dober tek :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar