Veliko ljudi za vmesni obrok, torej za malico, rado poseže po kakšni žitni ploščici ali pa ugrizne v najljubše sadje.
Po porodu se je moj okus in način
prehranjevanja precej spremenil…Spremenil predvsem v smislu, da jem hrano, ki je
pred in med nosečnostjo nisem in ne jem tistega kar sem prej pospravila na tone.
Razen čokolada, ta ima večne privilegije, kjerkoli in kadarkoli.
No, ker moj tamal še nima
dovolj zob, da bi mu uspelo zmazati žitno ploščico sem se odločila, da mu pripravim
žita na malce drugačen način.
In tako je nastalo tole…
Potrebujemo (za 4 manjše
lončke):
Kavno skodelico mešanih
žit (ječmen, pira, riž, ajda)
Pest koruznih kosmičev
2 sladki jabolki
Pol žličke cimeta
Pol skodelice drobno
nasekljanih rozin
1 žlica rjavega
nerafiniranega sladkorja (lahko izpustimo)
Maslo
Postopek:
V vodi skuhamo žita
(razmerje 1:2). Ko so kuhana jim dodamo koruzne kosmiče.
V ponvi na maslu
(manjši košček, cca 15g) podušimo naribana jabolka, rozine, sladkor (lahko tudi
izpustimo) in cimet. Ko jabolka lepo zadišijo jih vmešamo v žita, dobro
premešamo in nadevamo v izbrane posodice. Ko je jed ohlajena jo lahko tudi "prekucnete" iz skodelice in nastane luštna "tortica".
Lahko pa jedi dodate
eno jajce in žlico ali dve moke. Maso nadevate v pomaščen pekač in ga postavite v pečico za
20 minut.
Pa sladek tek ;)
Več receptov in misli pa lahko spremljaš tudi na Facebooku.
Vesela bom tvojega obiska :) --> Mali sladkosned
Vesela bom tvojega obiska :) --> Mali sladkosned
Ni komentarjev:
Objavite komentar