sreda, 17. maj 2017

Milka - Oreo mafini


Mame smo ponavadi tista bitja, ki brez težav in z veliko mero sočutja prisluhnemo drugim, jim ugodimo in ponudimo svojo ramo. Čisto prevečkrat pa pri tem pozabimo nase in se res pogosto dajemo na stranski tir. Zato je res nujno (za dušo, telo in boljšo atmosfero v hiši), da si vsake toliko nekaj privoščimo. Pa četudi se gre za takšno malenkost kot so mafini :)


Ker poznamo dejstvo, da je odgovor vedno v čokoladi si enostavno nisem mogla pomagat. Ker sem si reees želela odgovora sem z žlico globoko segla tja v čokolado in si privoščila ne enega, ne dveh, tudi ne treh. Ampak 7 mafinov! Sej je nora boste rekli. Ja pa je res. V bistvo bi pojedla še kakšnega več, če ne bi partner prislonil svoj piskerček. Ampak kaj pa češ, ko so pa nastali tako dišeči, tako mehki in tako puhasti mafini...

In kaj, ko bi kmalu ostala brez vseh? :O

Priprava - brez težav...

Delo v kuhinji - brez težav in ovir...
Mafini so v pečici - odlično in komaj čakam...
Po 10 minutah se začne iz pečice viti čuden vonj...
?????
Hitim pogledam kaj se dogaja. Pečica je nastavljena na 275 stopinj!

2-7-5...
Hitri mali prstki mojega fanta so opravili svoje...
Mafine smo uspeli rešiti...Hvala bogu še pravočasno.

Nauk:
če imate doma majhnega radovedneža ali radovednico vedno preverite nastavitve na pečici, pralnem stroju, pomivalnem stroju, sušilnem stroju in ostalih napravah in bitjih, ki jih premorete.

Mafini so bili pa vseeno odlično slastni :)


Za 15 kolačkov potrebujemo:

230g moke
2 žlici kakava
2 žlički pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
veliko Milko Oreo (300g)
2 jajci
1 kislo smetano (180g)
40g stopljenega masla
1 žlička vanilijeve arome
90g rjavega nerafiniranega sladkorja
vanilijev sladkor
1 zvrhana žlica mlečne linolade

Postopek:

Zmešamo moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in na manjše kocke narezano Milka Oreo čokolado (200g).


Posebaj zmešamo jajci, kislo smetano, stopljeno maslo, vanilijevo aromo, vanilijev sladkor, sladkor in linolado. Nato v to zmes počasi vmešamo suhe sestavine. 

Nadevamo v papirnate posodice za mafine in v vsak mafin, po želji, potisnemo še košček čokolade, ki nam je ostala.  
Pečemo na 160 stopinj 30 minut.






Pa sladek tek :)  P.S. pridruži se Malemu sladkosnedu na FACEBOOKU in spremljaj najine sladice - tiste za male in tiste za velike :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar