četrtek, 11. maj 2017

Pecivo s skuto in kislo smetano


Današnji dan je bil tak..Tak nabit z raznoraznimi čustvi, ki se že nekaj časa nabirajo v meni pa jim nekako nisem pustila na plan. V bistvu bi rabila samo par spodbudnih besed v smislu, da bo jutrišnji dan svetlejši in sijajnejši. Ampak no..saj ni pomembno. Na koncu dneva je vse ok :)
Zato ti preden se lotiš branja recepta, ki sem ga ustvarjala in se skozi terapijo kuhanja pomirjala podajam par besed. Takšnih, za lepši jutrišnji dan ;) moj in tvoj :)
Zjutraj se zbudi in stori, kar se ti zdi prav. 
Obstajajo trenutki, ko se boš želela vdati, ko ne boš videla ven iz trenutne situacije, ko boš čutila, da ne zmoreš več. 
V redu je. To se dogaja. Mnogim. Velikokrat.
Dihaj. 
Vdihni. 
Izdihni. 
Vem, da zmoreš. 
Če ne bi zmogla, ti ne bi bilo dano na to pot. Stvari, ki ti pokažejo tvojo šibko stvar, so ravno tiste, ki te naredijo močnejšo na tvoji dolgi poti. 
Zato vzemi, kar ti življenje ponuja. Vzemi čisto vse. In naredi iz tega nekaj lepega. Naredi si popoln dan.

In verjamem, da zmoreš narediti tudi to okusno pecivo ;)

Potrebujemo:

250 g skute
2 kisli smetani (2x 180g)
2 jajci
3 žlice medu (lahko zamenjate z javorjevim ali agavinim sipupom, kokosovim ali rjavin nerafiniranim sladkorjem)
40 g kokosovega olja (lahko tudi maslo)
110g polnozrnate pirine moke
Žličko pecilnega praška ali vinskega kamna
Pol žličke sode bikarbone

Postopek:

Skuto, kislo smetano, jajca in med dobro zmešamo. Dodamo stopljeno in ohlajeno kokosovo olje. Počasi v maso vmešamo še moko skupaj s pecilnim praškom in sodo bikarbono.
Zmes vlijemo v pomaščen pekač (jaz sem uporabila pekač za torte premer 26 cm) in pečemo 30 minut na 160 stopinjah. Čas pečenja se lahko razlikuje od pečice do pečice, zato preverite že po 15 minutah kaj se v pečici dogaja. Pecivo rahlo potipajte in, če se vam zdi preveč tekoče ga še pustite v pečici toliko časa, da zakrkne.
Preden ga ponudite ga ohladite. Lahko ga okrasite tudi z domačo marmelado, sadjem, smetano, sladoledom.



Pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar