Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 15. maj 2017

Zdrobova strjenka z orehovim prelivom


Kako se spomnim takšnih receptov in zakaj si kompliciram življenje in ali ni bolje malemu ponuditi za zajtrk riževe kosmiče čez katere zgolj preliješ mleko?


Enostavno. 

V kuhanju uživam, rada sprobavam kaj paše skupaj in kako različni okusi klapajo med seboj. Tako kot nekateri radi šivajo, rišejo, kiparijo, igrajo igrice na telefonu...Jaz rada pečem. In res mi ni težko zmešati nekaj sestavin in poskusiti kaj iz njih nastane. Ustvarjam iz tistega kar imam takrat na razpolago. In redko si vzamem eno uro časa, da nekaj spečem. Kot je mogoče prebrati je večina receptov čisto enostavnih in prav nič zakompliciranih. Mame si pač ne moremo ali nočemo vzeti preveč časa za stvari, ki niso tako zelo nujne.

In ja, tudi riževe kosmiče mu ponudim. Ravno včeraj jih je imel za večerjo :)

Ampak danes...Danes je imel pa nekaj drugačnega. In dobrega. Zakaj ne bi smeli naši mali zakladi razvajati svojih brbončic? Jaz res ne vem zakaj ne :)


Potrebujemo (za dve mali strjenki ali eno večjo in eno majčkeno):

3 dcl mleka
3 žlice pšeničnega zdroba
Semena pol stroka vanilije
Zvrhano žlico kokosa
3 zvrhane žlice mletih orehov
1 dcl sladke smetane

Postopek:

Mleku dodamo semena vanilije in ga zavremo. Dodamo pšenični zdrob in kokos. Vročo zmes nadevano v, s hladno vodo oplaknjeno posodico in postavimo v hladilnik. Ohlajeno tortico prekucnemo iz posodice in ponudimo z omako, ki jo naredimo tako:

Sladko smetano zavremo in ji dodamo mlete orehe. Ponudimo toplo.

Namig: Primerno po enem letu starosti. Lahko pa mleko zamenjate s kokosovim mlekom, naredite strjenko in jo prelijete z borovničevim prelivom. Ali z malinami katerim dodate banano. Ali breskve. Ali katerokoli drugo sadje, ki ga zmiksate ali zmečkate z vilico.

Ps: če ste sladkosnedi omaki, na skrivaj, dodajte žličko rjavega nerafiniranega sladkorja in se posladkajte ;) jaz naredim po navadi dve porciji. Eno za malega brez sladkorja, zase pa dodam kakšno žličko rjavega nerafiniranega sladkorja.

Pa sladek tek ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar