Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

petek, 16. junij 2017

Borovničevo sivkina panakota


 Že res, da pravijo, da si kar si, da je navada železna srajca in, da je starega konja skoraj nemogoče spreobrniti. S tem se delno strinjam… A odkar sem z njim opažam in čutim, da se spreminjam. In te vrste spremembe so mi všeč.
So spremembe na bolje, ker jih vodi ljubezen.

On, ki me spreminja je res nekaj posebnega. Zame je popoln. Njegova odločnost, njegov glas, njegov vonj, njegov pogled, njegova ljubezen, njegova bistrost… 
Vse na njemu me impresionira. In po vseh teh letih čutim (čeprav se sliši klišejsko) kako najina navezanost raste in kako ljubezen narašča na neki povsem drugi dimenziji. Tisti, ki je daleč od platonske in površinske.

Otrok naju je spremenil. Nekaj časa je njegov prihod vplival na naju, seveda, na koga pa ne. Potrebno se je prilagoditi, saj se življenje konkretno obrne na glavo. Iz dveh postanemo trije (ali več).  Družina.

In družina je vse. Nič v življenju ni pomembnejšega od tega, da se k nekomu vračaš. Da te vedno pozdravi z nasmehom na obrazu ne glede na to kako slab dan je imel. Družina je zavetje. Družina je sreča. Je toplina, je prijaznost, so kompromisi in je varen pristan.

Srečna sem, ker sem našla nekoga s katerim lahko rastem in vsak dan opažam in čutim vrednost tega odnosa. Da imam nekoga za katerega s ponosom rečem, da je oče mojega otroka.

Ko me objame sem doma.
Brez njega bi bila moja življenjska zgodba čisto drugačna.
In ja…Najboljša razmerja se razvijejo čisto nepričakovano. In oh kako nepričakovano sva se našla midva <3

Zato si moj dragi več kot zasluži, da ga pocrkljam. Vsake toliko ;) in upam, da mu bo današnje presenečenje všeč :)


Ko zadiši po sivki in ko vzamejo borovnice vajeti v svoje roke...

Sestavine:

2 X 2,5 dcl sladke smetane
2 dcl mleka
Žlička sivkinih cvetov
4 žlice borovnic
2 žlici sladkorja
1 vanilijev sladkor
3 rebra bele čokolade
4 lističe želatine

Postopek:

Pripravimo dve posodi.

V eno nalijemo 2,5 dcl sladke smetane, 1 dcl mleka in pol vrečkice vanilijevega sladkorja. Smetano pripravimo skoraj do vretja, jo odstavimo in ji dodamo belo čokolado. Ves čas mešamo, da se lepo raztopi. Nato dodamo še zmiksane borovnice in lističa želatine, ki ju namočimo v hladno vodo, počakamo, da nabrekneta, ju stopimo in vmešamo v borovničevo smetano.

Tekočino vlijemo v izbrane lončke in počakamo, da se strdi. Sama se iz sestavin pripravila 3 lončke.

Ko postane panakota kompaktna (2 uri) pripravimo drugo plast:

2,5 dcl sladke smetane, 1 dcl mleka, pol vrečkice vanilijevega sladkorja in dve žlici sladkorja (lahko tudi več, če ste bolj sladke sorte) pripravimo do vretja, ugasnemo ogenj  in smetani dodamo sivkine cvetove ter pustimo 15 minut, da se lepo navda vonja sivke. Po 10 minutah cvetke odstranimo in v smetano vmešamo 2 lista želatine, ki ju enako kot prej namočimo v hladno vodo, počakamo, da nabrekneta, ju stopimo in vmešamo v sivkino smetano.

Bodočo sivkino strjenko vlijemo na prve borovničeve plasti in počakamo, da se strdi.

Ohlajeno sladico serviramo s svežimi borovnicami in uživamo v dišečih okusih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar