Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

petek, 9. junij 2017

Čokodera v lončku

Ko pridejo obiski in nimamo veliko časa za pripravo kakšnega posladka se rada poslužim sestave sladic v lončkih. Je enostavna, naredimo jo lahko zelo hitro, izgledajo ljubko in ponavadi so nad njo vsi navdušeni.
Kaj češ boljšega?

Receptov za tovrstne sladke užitke je milijon in izmišljujemo si jih lahko sproti in si prilagajamo okuse po želji - ravno to je tisto kar mi je pri tem najbolj všeč. Pustiti domišljiji prosto pot in uživati :)

Ta sladica ni primerna za dojenčke ampak za nas - velike sladkosnede, lahko pa odvzamemo stran dve žlici pudinga in ga zmešamo s stepeno sladko smetano. Tako pripravljen puding posujemo z zmletimi piškoti in privoščimo sladek zalogajček še najmlajšim. 


Potrebujemo:

1. plast:

120g otroških piškotov (npr. Plazma)
Mleko

Piškote nalomimo in jih položimo na dno vsakega lončka ter jih polijemo z mlekom toliko, da se lepo napijejo in omehčajo.

2. plast:

1 vanilijev puding
Pol litra mleka
Žličko vanilijeve arome
3 žlice rjavega sladkorja
1 zelo polno žlico Nutele
5 bajader
1 vrečko želatine v prahu (uporabila sem Hoferjevo)

Vanilijev puding zmešamo s sladkorjem in 6 žlicami mleka in ga skuhamo v pol litru mleka. Ko je kuhan mu dodamo vanilijevo aromo, Nutelo, bajadere in mešamo dokler se vse lepo ne stopi. Nato dodamo želatino v prahu, malce ohladimo in enakomerno razdelimo po lončkih. Ohladimo.

3.plast:

120g mletih otroških piškotov

Po čokoladni kremi posujemo zmlete piškote. Približno po 2-3 žlice na vsak lonček.

4. plast:

180 ml sladke smetane
3 zelo polne žlice mlečne linolade


Sladko smetano stepemo in jo zmešamo z linolado.

To je to. Zdej pa samo še uživat ;)To je ena od sladic za velike sladkosnede, kaj pa za male? Prečekiraj blog ali pa skoči na FB stran Malega sladkosneda :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar