četrtek, 15. junij 2017

Enostaven borovničev sladoled


Vroče, vroče, vroče! Nivo mojega in malčkovega razpoloženja v teh pasjih dneh se giblje med OMG in WTF.
Ne rečem, saj paše sonček, kratke hlače, dolgi dnevi...Ampak z otrokom, ki hoče na vsak način ven pa ne sme, zna biti kar naporno. In še bolj vroče.

Saj veste, da se v dneh, ko temperatura dosega številko 30 in več ni dobro nastavljati soncu kajne?
Da ni ravno priporočljivo izpostavljati telesa vročini med 10. in 16. uro?
Da se zadržujemo v senci.
Da mora biti glava vedno pokrita s klobučkom.
Da je zelo dobro, da otroka namažemo s kremo, ki ima faktor 30.
Da je super, če mu oblečemo bolj lahkotna oblačila, ki pokrijejo njegove rokice in nogice ter, da mu ponudimo dovolj tekočine.

To so stvari, ki jih mame itak obvladamo ane? :)

No, ker tudi nama ne pašejo visoke temperature sva se z malim danes zamotila s čofotanjem po lavorju. Vanj sva metala različne predmete - takšne, ki plavajo in takšne, ki se potopijo. Sicer je bilo vse naokoli mokro a zabava je bila na vrhuncu.

Nato pa sva zamešala še en enostaven sladoled s katerim se sladkava v teh dneh :)

Recept za sladoled je sila enostaven a zelo okusen :)


Sestavine:

180 ml sladke smetane
180 g kisle smetane
5 žlic svežih borovnic
Žlico rjavega nerafiniranega sladkorja (lahko nadomestimo z banano)

Postopek:

Sladko smetano stepemo in ji dodamo kislo smetano, sladkor (ali banano) in zmečkane borovnice.  Zmes vlijemo v plastično posodo in jo postavimo v zamrzovalnik za 6 ur.

Namig: Sladoled se zelo strdi, če je v zamrzovalniku dlje časa, zato ga pred serviranjem pustite na sobni temperaturi, da se malo zmehča.


V sladoled lahko vmešate katerokoli drugo sadje, a naj bo le-to bolj sladko (npr mango, banane). Če uporabite kiselkasto sadje je sladoled bolj okusen, če mu dodate sladkor, sladilo ali banano.

Pa sladek tek :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar