Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

četrtek, 29. junij 2017

Puding iz suhih sliv


Vsak zagret in zagnan čokoholik pozna občutek, ko veselo mljaska svojo trofejo in ga pri tem nekdo opazuje in s pogledom sporoča, da bi njemu tudi pasal kak košček ali dva (ki se po navadi konča s polovico čokolade). Dokler gre za sorojenca, prijatelja ali kakšnega znanca se že narediš, da njegovega zanimanja nisi opazil ali pa se preprosto narediš skopuha. Ko gre pa za tvoje otroke je pa stvar malce bolj zakomplicirana. Kako boš svojemu potomcu razložil, da mu nočeš dati koščka čokolade oziroma bolje rečeno še ne smeš z njim deliti sladkarij, ker je za to še premajhen? No o tem bom razmišljala kdaj drugič, ker bomo prej ali slej na tem ;) danes se bom pa delala, da vsi jemo isto. Mami in ati čokoladni puding s smetano, mali pa slivovega s smetano. Barva je skoraj enaka čokoladnemu tako, da mislim, da se bomo za danes izognili učkam, ki hočejo isto kot velika dva :)

Za dva lončka po 2 dcl potrebujemo:

2,5 dcl mleka (ali rastlinskega napitka)
Pol vrečke bio vanilijevega pudinga (ali dve žlici gustina)
10 suhih sliv
Eno banano
Žlico borovnic
Dve žlici stepene smetane (po 9 mesecu)

Postopek:

Mleko zavremo in vanj vmešamo puding ali Gustin, ki smo ga prej zmešali z malce vode. Kuhamo približno tri minute toliko, da se lepo zgosti. Medtem, ko puding ohlajamo zmiksamo banano, slive in borovnice in zmes dodamo pudingu. Vlijemo v lončke in okrasimo s sladko smetano.
Namig: primerno po dopolnjenem 6 mesecu (če mleko zamenjate z rastlinskim napitkom in iz recepta izpustite sladko smetano).

Namig: če izpustite sladko smetano in skuhate puding z rastlinskim napitkom je primeren za otroke stare od 6 mesecev.


Pa sladek tek ;) in še klik na facebook stran --> Mali sladkosned

Ni komentarjev:

Objavite komentar