torek, 20. junij 2017

Zapečena sadna skuta


Zadnje dni preživljamo obdobje velike trme.
Naš mali šef zna biti prav pokroviteljsko predrzen in nikakor se ne preda, ko stopijo v njegovo malo glavico želje, ki mi nikakor niso dopustne. Na primer brskanje po smeteh, prekopavanje gredice na tistem mestu kjer raste blitva, puljenje še ne dovolj zrelih bučk, igranje z nožem, čofotanje po straniščni školjki - pa sem mislila, da smo to obdobje že dali čez...To je samo par njegovih idej, ki se zaključijo z glasnim kričanjem in ležanjem po tleh, ko sliši 2515x besedo NE.
In kaj naredi vmes, med jokom, ko mu razlagam zakaj res ni dobro, da bi odpiral vročo pečico? Med jokom me gleda, nato utihne in mi pripopa poljubčka. Ojoj. 
Ta mali navihanček že sedaj ve kako ženski zapreti usta. Lump je, lump.

Pa sem ga kljub vsemu pocrkljala z njemu zelo ljubo zapečeno skuto s sadjem ;)

V principu je recept primeren za malčke od 1 leta - zaradi medu in jagod, lahko pa seveda med izpustite in sadje zamenjate s katerim drugim - npr. breskvami ali mangom :) tako je jed primerna za dojenčka starega 9 mesecev :D


Sestavine za tri zapečene sadne skute:

4 zvrhane žlice skute
1 banana
1 jajce
Žlica medu
1 žlica sladke smetane
Jagode
Borovnice

Postopek:

Jajce ločimo. Beljak stepemo v trd sneg, rumenjak pa stepemo skupaj z medom.
Rumenjakovi zmesi dodamo zmečkano banano, skuto, narezane jagode in borovnice. Na koncu v zmes vmešamo še stepen beljak.
Sadno skuto nadevamo v majhne nepregorne posodice (posodice za pripravo sufleja), ki jih namastimo z maslom.

Pečemo na 170 stopinjah (ventilacijski program) 30 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar