sobota, 01. julij 2017

Ajdova rolada z borovnicami


Zadnje čase se kar pogosto lotim priprave rolad. Nedolgo nazaj sem pripravila tudi medeno rolado in pa malčkovo rolado.

V bistvu ne vem zakaj sem imela velik del življenja odpor do peke te vrste sladic. Verjetno se mi je zdelo, da zna biti preveč komplicirano in nič kaj mikavno to zvijanje biskvita. V resnici pa je postopek in celotna izvedba izredno enostavna. Narejena je en, dva, tri. Nedevaš jo lahko z bilo čem. In po navadi je vsem všeč.

TOP.

Zato sem danes pripravila malce drugačno verzijo rolade. Tako iz ajdove moke in moram reči, da okus ajde sploh ne prevladuje, čeprav sem bila na začetku malo skeptična ali bo uspela. Pa je uspela in to še zelo dobro, saj je bila izredno puhasta in polnega okusa.

Recept...

Sestavine:

3 jajca
2 žlici medu
70g ajdove moke
Žlička pecilnega praška ali vinskega kamna

Polovico sladke smetane (120 ml)
Dve žlici maskarponeja
Skodelica borovnic
1 banana

Postopek:

Jajca ločimo. Rumenjake penasto stepemo skupaj z medom in zmesi dodamo ajdovo moko skupaj s pecilnim praškom. Počasi dodamo še trd sneg iz beljakov.

Zmes vlijemo na peki papir in ga razmažemo v obliki pravokotnika, debeline približno 5 mm. Pečemo 10 minut na 160 stopinjah (ventilacijski program).

Ko je rolada pečena, še vročo zavijemo v kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi, nato jo namažemo s kremo iz:

stepene sladke smetane, zmečkane banane, borovnic in maskarponeja.
Namazano rolado zavijemo in postavimo v hladilnik, da se sestavine med seboj lepo spojijo.


Namig: namesto borovnic lahko uporabimo tudi maline, breskve, mango. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar