Ko po dopustu prideš domov in ugotoviš, da imaš v hladilniku le par sestavin je stvar hitro jasna: na sporedu bodo palačinke. Te imamo vsi zelo radi, takšne in drugačne.
Všeč so nam na primer cimetove palačinke z jabolki in banano, mini borovničeve palačinke pa debele skutno - jabolčne palačinke in še malce posebne čičerikine palačinke z datlji.
Ko sem živela še s starši in sestro sem peko palačink vedno prepustila mami ali sestri. Nikoli, res nikoli nisem v domači hiši spekla niti ene same palačinke. Danes je zgodba popolnoma drugačna in sem jaz postala tista, ki vedno nekaj pripravi. Kljub temu pričakujem, da mi sestra naslednjič speče en velik kup njenih slastnih palačink :)
Na dopustu smo zelo pogrešali takšne taprave, dobre palačinke. Tiste, ki smo jih dobili so bile verjetno pripravljene z vodo.
Zato sem za zajtrk pocrkljala moja dva fanta. In začuda se nista nič pritoževala ;)
Sestavine za 10 manjših palačink:
2 banani
Pol večjega korenčka
1 jajce
2,5 dcl riževega
rastlinskega napitka (ali mleka)
6 zvrhanih žlic polnozrnate
moke
Žličko pecilnega praška
20 g stopljenega masla
Postopek:
1 banano zmečkamo in ji
dodamo jajce, drobno naribano korenje, rižev napitek ter stopljeno maslo. Zmes
dobro zmešamo z mešalnikom in ji dodamo moko skupaj s pecilnim praškom.
Ponev za peko palačink
namastimo, segrejemo in vanjo vlivamo maso z zajemalko. Ko se na eni strani
palačinka lepo zapeče jo po nepečeni strani okrasimo s kolobarji banane (3-4
tanke kolobarje) in spečemo z njimi vred še na drugi strani.
Ni komentarjev:
Objava komentarja