četrtek, 13. julij 2017

Kokočoko rolada

To je to! Kot Bounty, samo malo okrog obrnjen in zarolan.
In ne, malčku tega nisem dala :)

Po enem letu se je končno vrnila s Kitajske :) !
Naša prijateljica :)

Pravzaprav mi sploh ni jasno kako je možno, da je eno leto tako hitro minilo. Ko je bila nazadnje pri nas na obisku je bil Martin še mala dišeča, jokajoča štručka, ki je pobruhala pol kuhinje.
Zdi se mi kot bi bilo včeraj. Pa ni bilo. Bilo je pred enim letom.

Čas beži neverjetno hitro in včasih se tega ne zavedamo tako kot bi se mogli.
Pozabljamo, da nismo večni.
Pozabljamo, da ne bomo zmeraj mladi.
Pozabljamo, da naši dojenčki kmalu ne bodo več dojenčki.
Pozabljamo na to kaj v resnici šteje in dragoceni čas namenjamo stvarem, ki v bistvu sploh niso tako zelo pomembne.

Večkrat se odločim, da bom izkoristila vsako minuto svojega življenja. Sicer se stvar ne izcimi vedno tako kot bi si želela, a kljub temu... Ne pozabljam stvari, ki so pomembne. Ne pozabljam na ljudi, ki me imajo radi in, ki jih imam rada jaz. Čeprav včasih zmanjka časa za vse imam v mislih vedno tisto, kar mi ogreje srce in dušo in mi da zagon za nov dan.

Še najmanj pa pozabljam na to kako luštno se je sladkati v družbi :)

Zato sem naši prijateljici, ki ne sme uživati glutena in ne mara preveč sladko pripravila tolo rolado spodaj.
Ko sem jo packala sem pozabila, da je tamalm itak ne bom dala (zaradi čokolade: ja še kar izvajam mama teror, ker mu pri 15,5 mesecih še nisem dala čokolade, čeprav vem, da jo je dobil drugje. Le kje...) in sem jo začela sladkati z medom. Na polovici sem se spomnila, da brez težav dodam sladkor, pa sem ga.
Sladica je bila res njami. Ravno prav sladka, ravno prav kremasta in polnega okusa. Pripravljena izredno hitro, zmazana pa še hitreje :) Sam okus pa zelo spominja na Bounty čokoladice.

In ja, zelo jo priporočam, saj je bila všeč prav vsakemu, ki jo je poskusil :)


Sestavine:

500g maskarponeja
200g kokosa
2 žlici medu (lahko nadomestite s sladkorjem)
3 žlice sladkorja
150 g čokolade (70%)
pol dcl sladke smetane
ščep cimeta

Postopek:

Maskarpone, kokos, med in sladkor dobro premešamo. Med lahko nadomestite s sladkorjem, tega pa v bistvu dodate po okusu. Masa mora biti gosta. Tako gosta, da jo brez težav oblikujemo v pravokotnik (cca 30x20 cm). Tak kokosov pravokotnik oblikujemo na foliji za živila.

Čokolado stopimo v sladki smetani in ji dodamo cimet. Gosto stopljeno čokolado ohladimo in jo razmažemo po "testu" iz kokosa. S pomočjo folije jo zavijemo v rolo in postavimo v hladilnik.

Po dveh urah je lepo prepojena in ohlajena in super primerna za draženje gostov ;)




Pa sladek tek ;)

P.S: ideje Malega sladkosneda lahko spremljaš tudi na Facebooku :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar