Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

nedelja, 23. julij 2017

Medeno - proseni kosmiči


Proseno kašo imamo pri naši hiši precej radi, sploh za zajtrk ali večerjo.

Malo manj pa mi diši njeno kuhanje. Predvsem zjutraj. Tistih 20 minut kuhanja plus ohlajanje jedi se mi, ko sem še vsaj do 10h pod vplivom neprespane noči, neskončno vleče. Če temu dodam še cepetanje in lačno kruljenje malega želodčka je rezultat očiten --> pripravimo raje kaj drugega. To zadnje je veljalo do nedolgo nazaj.

Ja, res je. Proso je ful zdravo in več kot primerno za začetek dneva (pa tudi za zaključek dneva, ker je lahko prebavljivo) saj te opremi z energijo, deluje pa celo kot naravni antibiotik in čisti črevesje ter razstruplja telo. Fajn ane? Kako si potem olajšati zadevo glede tega jutranjega kuhanja in si privoščiti nekaj zdravega in okusnega? Enostavno - s prosenimi kosmiči :)

No ja, njihova priprava res zahteva kuhanje (5 minutno je vseeno boljše od 20 minutnega) a je rezultat vrhunski. S tamalim takšne proseno - medene kosmiče naravnost obožujeva :)


Sestavine (za eno porcijo, ki je res zelo nasitna):

2 dcl mleka (ali rastlinskega napitka)
3 žlice prosenih kosmičev
1 žlica ovsenih kosmičev
1 žlička medu
Košček masla

Postopek:


V mleku pokuhamo prosene kosmiče (5 minut). Dodamo jim ovsene kosmiče, med in košček masla ter dobro premešamo. Če se nam zdi jed pregosta dodamo malo mleka, če je preredka pa dodamo ovsene kosmiče.

Pa zdrav jutranji tek želim :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar