Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 17. julij 2017

Omleta z blitvo in skuto


Po dopustu, ki je minil kot blisk in v teh vročih dneh mi daljše kuhanje ne diši preveč.
Prav tako tamal ni nič kaj navdušen nad mojim daljšim zadrževanjem v kuhinji. Če prekoračim njegov čas, ki se mu še zdi sprejemljiv za mamino pohajanje od indukcijske plošče do hladilnika in pečice, se začne obešati po meni in mi nositi vse od knjig, igrač, kock do modema.

Zato so hitre, okusne in zdrave ideje več kot dobrodošle.
Danes sem nama privoščila slastno omleto z blitvo in skuto. Pripravljena je res hitro (zato bo ati dobil sveže pripravljeno) in je dovolj nasitna, da drži mali želodček res dolgo časa napolnjen.

Skupaj s skledo solate je kosilo na mizi v 15 minutah :)


Sestavine:

3 jajca
pol dcl mleka
maslo
zajeten šop blitve
2 žlici skute
pest naribanega sira

Postopek:

Jajca skupaj z mlekom z metlico dobro premešamo.
Blitvo narežemo na trakove in jih pokuhamo (5 minut) v rahlo osoljeni vodi.

Na ponvi razpustimo košček masla in vanjo vlijemo jajčno zmes. Pečemo jo na zmanjšanem ognju, da se nam ne zažge. Počakamo, da malce zakrkne in jo nato obložimo z blitvo. Pustimo še kako minuto ali dve, da ni več tekoča, nato jo s kuhinjsko lopatko obrnemo in na hitro popečemo še na drugi strani. Omleto tudi malo prešpikamo, da se bolje speče po sredini. Nato jo posujemo s sirom in prepognemo na pol. Počakamo še toliko, da se sir lepo raztopi nato jo preložimo na krožnik. Rahlo jo razpremo in nadevamo (ali posujemo po vrhu) s skuto.

Pa dober tek ;)

Več idej pa lahko najdeš na fb strani Mali sladkosned :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar