sreda, 19. julij 2017

Polnjene fige


Ne dolgo nazaj, ko smo se sprehajali po ljubljanski tržnici so mi v oči padle fige. Svežih fig že zelo dolgo časa nisem jedla, saj največkrat posežem po suhih, zato sem se odločila, da jih hitro naberem par, preden bo sezona fig zaključena.

Ko sem jih nato doma opazovala in tuhtala kaj bi iz njih napravila sem se odločila, da jih pustim takšne kot so. Sveže. Le na tak način namreč ohranijo vse svoje zdravilne učinke. 
Če morda niste vedeli so fige dobre za prebavo, saj zaradi velike vsebnosti vlaknin delujejo odvajalno (jih pa seveda ravno iz tega razloga ni dobro pojesti preveč). So pa tudi bogate z magnezijem in kalcijem ter železom. 

Zaradi fruktoze nas fige hitro napolnijo z energijo in nas baje ščitijo celo pred virusnimi obolenji.

Pripravimo jih lahko v solati, kot predjed, slane ali sladke.

Jaz sem se odločila, da jih napolnim z zdravo varianto vanilijeve kreme.
Ponudila sem jih prijetno ohlajene, ker se je v teh pasjih dneh izkazalo za super odločitev :)


Sestavine:

4 sveže fige 
1,5 dcl mleka
2 žlici bio vanilijevega pudinga
2 žlici agavinega sirupa
Ščep cimeta

Posip: mleti orehi

Postopek:

Mleko zavremo in mu dodamo vanilijev puding in agavin sirup, ki ju zmešam v dveh žlicah mleka. Dodamo še cimet in puding ohladimo.

Fige pri vrhu zarežemo na križ in jih razpremo. Napolnimo jih s+z ohlajeno kremo in posujemo z mletimi orehi.

Pa luštno sladkenje ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar