Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

sreda, 26. julij 2017

Proseno - kokosove tablice


Nekateri malčki so dovzetni za različne alergije. Morda jim ne ustreza določeno sadje ali zelenjava. Morda dobijo izpuščaje zaradi jajc. Morda njegovo malo telo ne tolerira mlečnih izdelkov.  


Alergije so lahko zelo hude, lahko pa se pokažejo v blažji obliki. V obeh primerih pa je nujno potrebno odreagirati in se odzvati!

Naš mali na srečo ni alergičen na nič. Lahko pa bi bil. Zato sem malce razmišljala in raziskovala kaj bi mu v primeru alergij pripravila. Idej se je sicer pojavilo  kar veliko (dosti je k temu pripomogel tudi Pinterest) a sem se odločila pripraviti tale tablice. Sestavine sem imela tako, da me pri tem ni oviralo prav nič :) 

Tako je danes nastal recept za tiste malčke (pa tudi odrasle), ki ne smejo uživati glutena, jajc, kvasa ali mleka :)


Sestavine (za cca  tablic):

1 kavna skodelica prosene kaše
2 žlici kokosove moke (moke in ne kokosa)
Pol dcl vode
2 žlički kokosovega olja
2 žlici agavinega sirupa
Pol vrečke pecilnega praška

Postopek:


Proseno kašo namakamo v vodi čez noč. Naslednji dan jo odcedimo in speremo. Skupaj z agavinim sirupom, kokosovim oljem in pol decilitrom vode jo zmiksamo v blenderju. Tekoči zmesi dodamo kokosovo moko in pecilni prašek. Maso oblikujemo v kvadrat (debeline pol centimetra) na peki papirju in pečemo na 170 stopinjah 15 minut. Ko se jed ohladi jo narežemo na tablice in po želji postrežemo z domačo marmelado ali kakšnim drugim namazom.

Pa dober tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar