petek, 04. avgust 2017

Arašidove kroglice


Ko pridejo gostje moram vedno postaviti nekaj na mizo. Nekaj za pod zob, da se razumemo. Takšna pač sem.

Poleg pijače ali kave mora na mizi kraljevati nekaj sladkega, pa če je vroče kot v peklu ali mrzlo kot bi se prebijali skozi ledeno dobo.
Pripravo tega nečesa seveda prilagodim vremenskim razmeram kar pomeni, da sem v teh dneh, ko me je dragi pozabil seznaniti z obiskom spacala nekaj res na hitro in brez uporabe pečice. Zunaj je namreč 38 stopinj!!!

Ker sem ne dolgo tega kupila arašidovo maslo in sestavila arašidovo torto brez peke sem se odločila sprazniti kozarček omenjenega masla in napraviti nekaj podobnega tej torti.

Tako so nastale arašidove kroglice brez glutena. Sama priprava je simpl kot pasulj, rezultat pa zelo okusen. Sploh pa se podajo k vanilijevemu sladoledu ali kot priloga ledeni kavi :)

Ker pa naš tamali arašidov še ne je bo dobil kokosove kroglice v borovničevi omaki, ki jih naravnost obožuje :)


Sestavine:

140 g navadnih keksov brez glutena (brez problema lahko uporabite tudi čisto navadne kekse ala Plazma ali Albert)
2 veliki žlici arašidovega masla
1 zelo zvrhana žlica mlečne Linolade
2 žlici stopljenega masla
5 žlic sladke smetane

Preliv/posip:

2 rebri temne čokolade (70%)
3 žlice sladke smetane
zdrobljeni neslani arašidi
cimet

Postopek:

Kekse zmeljemo in jim dodamo vse ostale sestavine ter jih dobro pregnetemo. Iz mase oblikujemo poljubno velike kroglice in jih postavimo v hladilnik. Okrasimo jih s stopljeno čokolado - to pokapljamo po kroglicah, posujemo s cimetom in zdrobljenimi arašidi.

P.S Recept ni primeren za malčke.


Ni komentarjev:

Objavite komentar