torek, 01. avgust 2017

Bounty rižev narastek

V teh vročih dneh nimam pretiranega materiala za nakladat. 
Kaj počnemo: švicamo, čofotamo, se skrivamo v senčki in počnemo razno razne neumnosti, ki nam spontano pridejo na pamet. 
Vsak dan se naučimo kaj novega - vsi. Vsak dan se spoznavamo. Se soočamo z ovirami pri vzgoji - enkrat rata, drugič se ne zaključi preveč uspešno. Pa kaj, takšno je življenje, enkrat gre gor drugič dol. 
Tamalga po novem uspešno uspava ati, mami pa srečna ta čas spije kak koktejl - dojenje je namreč zaključeno. Vesela, a hkrati polna takih in drugačnih občutkov, ob mešanju cuba libre pravzaprav ne posvečam pretirane pozornosti temu, tako pomembnemu mejniku odraščanja mojega malega... 
A kaj češ, tako je, zato s prijetnimi (pa tudi manj prijetnimi) spomini na dojenje, maham, z nasmehom na ustih, novemu poglavju naproti. To zagotovo ne bo enostavno, bo pa luštno, tako ali drugače.

P.S. V tej pasji vročini ne maram vklapljat pečice. Zato sem to naredila pri starših, hihi ;)

Nastalo je nekaj tradicionalnega pomešanega z bolj modernim, ali pa tudi ne, glavno, da je dobro, in enostavno za pripravo :)

Sestavine:

160 g riža
8 dcl mleka
košček masla (15 g)
ščep soli 
3 jajca
4 zvrhane žlice kokosa
4 žlice rjavega nerafiniranega sladkorja
80 g temne čokolade

Postopek:

Mleko zavremo in mu dodamo košček masla, sol in opran riž. Kuhamo 20 minut (oz. toliko časa dokler riž ni skuhan) in vmes vsake toliko premešamo, da se riž ne prime posode . V riž nadrobimo čokolado, premešamo in pustimo, da se stopi. 

Jajca ločimo. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem. Beljake stepemo v trd sneg.
V ohlajen riž vmešamo najprej stepene rumenjake nato počasi še sneg beljakov. Na koncu dodamo še kokos.

Zmes vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 30 minut na 180 stopinjah.

Ponudimo s sladoledom, stepeno sladko smetano ali pa ga maznemo kar tako ;)
Lahko ga prelijemo s stopljeno čokolado (a ga nisem, ker sem ga ponudila tudi tamalem in sem že tako ali tako imela preveč slabo vest, da je zanj presladko :P )


Sladek tek :)



Malemu sladkosnedu lahko slediš tudi na --> Facebooku Malega sladkosneda :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar