Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

četrtek, 31. avgust 2017

Čičerikine palačinke z datlji

Dokler nisem začela kuhati za tamalga sploh nisem vedela, da obstaja čičerikina moka. Pravzaprav sem čičeriko zamešala za malo puhasto živalco imenovano činčila. Ups :)

V glavnem čičerika je zelooooo zdrava. Je bomba beljakovin, proteinov in skoraj brez maščob in ne vsebuje škodljivega holesterola. Dobra je za mišice in za srce, čisti prebavila in spodbuja delovanje ledvic. Zakaj je torej ne bi jedli večkrat?

Kar se tiče samega okusa je pa tako. Nekaterim je všeč, drugim sploh ne.  Jaz se s čičeriko dostikrat skregam, ker jo je frdamano smotano skuhati (čeprav jo ni. Heca samo mene). Namočim jo čez noč in potem še vedno kuham cel dan. Zakaaaaaj? Zato raje uporabim, če se že lotim priprave česarkoli s tem živilom kar moko. Osebno mi okus čičirike ne odgovarja ampak naš ati in tamal jo imata zelo rada. In kot odlična mama in bodoča žena seveda z veseljem zaprem njuna usta ;)

Zato sem se lotila priprave mini palačink. Za približno 10 mini palačinkic sem porabila:

2 dcl mleka (uporabite lahko tudi vodo ali izbran rastlinski napitek)
10 datljev
Žličko kokosovega olja
60 g čičerikine moke
60 g polnozrnate moke

Postopek:

Datlje sem razkoščičila, jih narezala na manjše kocke in jih zmiksala v mleku. Dodala sem kokosovo olje in tekočino prelila čez moki in dobro premešala s kuhinjsko metlico. Nato sem maso zajemala z žlico in jo po eno in eno vlivala v ponev pomaščeno s kokosovo maščobo.
Palačinke pečemo na obeh straneh po kakšno minutko ali dve. In, ko so pečene? Jih enostavno pojemo – brez namaza ali pa jih posladkajte s kakšno domačo marmelado ali jih pri zajtrku ponudite z jogurtom v katerega vmešate izbrano sadje.

Namig: primerno od dopolnjenega 8 meseca starosti.


Pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar