nedelja, 20. avgust 2017

Slastna bučna juha


Pa je dopolnil 30 let. Moj fant z vlaka.
Veliko sva doživela v teh najinih skoraj 9 letih. Vsega po malem. In, čeprav je včasih z njim (in verjetno z menoj tudi) prav težko, bi še enkrat izbrala njega <3 

Praznovanje tridesetke se je vleklo cel teden. Ceeeeel teden. Hrana me je preganjala še ponoči, toliko jo je bilo. In priprav, za znoret. S tem, da hoče mali pri vsem "pomagati". Ampak smo preživeli :)

Zato danes na sporedu ni bilo mesa, kruha, solat, sladic in vsega kar spada zraven piknik praznovanja. 
Na mizo sem postavila le lonec bučne juhe, ki je bila mimogrede slastna za prste polizat. 
"Ubogi otrok samo juho mu je dala..." :)
Ni res, dobil je še sadje ;) Kosilo smo namreč zaključili s sadno solato. Sadna kupa brez sladoleda in smetane. 

In več kot prijalo je takšno lahkotno kosilce.

Nad juho je bil navdušen tudi mali in, ker sem večkrat dobila vprašanje za recept te, zelo enostavne a dobre juhice, ga delim kar tukaj :) 

Za juhico potrebujemo:

1 hokaido buča (v velikosti malo večje melone)
1 rdeča čebula
4 žlice sladke smetane
1 žlica kisle smetane
1 žlica paradižnikove omake
sol, poper,  muškatni orešček, sladka paprika, lovorjev list, peteršilj


Postopek:

Očistimo bučo, ji odstranimo trd del in jo narežemo na kocke. To naredimo najlažje tako, da bučo najprej narežemo na kolobarje in le te očistimo semen in trde lupine. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in ji dodamo na kocke narezano bučo. Vse skupaj še malo podušimo in zalijemo z litrom vode. Primešamo še začimbe, razen peteršilja. Ko se buča zmehča, odstranimo lovorjev list in juho zmiksamo s paličnim mešalnikom ter dodamo obe smetani, paradižnikovo mezgo in nasekljan peteršilj.
Če se nam zdi juha pregosta dolijemo vodo.

Zraven takšne juhice pa sicer (kadar nismo za lahkotno kosilo) paše tudi pleskavica in blitvina pita ter šobska solata. Njami!




                                                                 Slasten vsakdan
-------------------

Mali sladkosned na Facebooku :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar