Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 8. avgust 2017

Slastna pica iz bučk


Naša ravno prav velika gredica je super! Vse pomembne sestavine za kuho imam tako vedno pri roki hkrati pa malega učim imen, izgleda in okusov različne zelenjave, ki je pridelana doma.

Mali je ravno zaradi nje pravi vrtnar. Vedno me opazuje pri delu, ki ga v resnici sploh ni veliko in zajema predvsem zalivanje, rahljanje zemlje in čupanje plevela, ki si tu in tam upa pokukati na plan.
Martin me vestno opazuje venomer, ko se lotim česarkoli od naštetega  in pridno ponavlja za menoj. Tako je on tisti, ki drži zalivalno cev, on je tisti, ki nosi kanglico, on je tisti, ki puli plevel (med katerim se znajde tudi peteršilj ali jagoda) in on je tisti, ki z grabljicami rahlja zemljo. Res je priden in ponosna sem nanj :)
V bistvu je videi, kot, da jaz ali Rok ne počneva ničesar saj ima mali vse pod kontrolo, hehe.

No, najbolj od vsega tamalga vsekakor impresionirajo bučke. Težko se jim upre in komaj ga prepričam, da jih ne potrga že preden iz cveta nastane plod. Ko stoji pred tisto džunglo listov in kaže v njih in govori "njama" je res posrečen. Zato je bilo danes skoraj, da ne nujno pripraviti nekaj iz njih.

Buče imamo res radi, zato jih pogosto uporabljam. Iz njih pripravljam juhe, pite, kruhke, polpetke, omake ali jih uporabljam za zgostitev (namesto krompirja ali moke). Danes pa sem iz njih oblikovala takšno zdravo in super okusno pico.

Kako?

Enostavno :)

Sestavine:

3 večje bučke
1 korenček
1 čebulo
2 jajci
pest naribanega sira
2-3 žlice moke ali drobtin
sol

200 g sira (trapist ali edamec)
paradižnikova mezga
kuhan pršut (ali hrenovka)
mocarela (porabila sem lonček mini mocarelic)

sveža rukola
kisla smetana
svež narezan paradižnik

Postopek:

Bučke naribamo in jih posolimo. Pustimo jih 10 minut, da spustijo vodo nato jih stresemo na kuhinjsko krpo (ali tetra plenico), zavijemo in zelo dobro ožamemo. Ponovno jih stresemo v skledo in jim dodamo še na drobno nariban korenček, sesekljano čebulo, jajci, moko (ali krušne drobtine) in sir.
Vse dobro premešamo in na pomaščenem pekaču oblikujemo pico, ki jo, brez nadeva, pečemo 15-20 minut na 170 stopinjah (ventilacijski program). Ko rahlo zakrkne, jo potegnemo iz pečice in obogatimo s paradižnikovo mezgo (ne s ketchupom, ker ima premočen okus), kuhanim pršutom ali na kolesca narezano hrenovko (meso lahko tudi izpustite), naribanim sirom in mocarelo. Pečemo še 15 minut nato pa jo postrežemo s svežim paradižnikom, kislo smetano in svežo baziliko.

Mmmmm,

pa dober tek :)----------------------

Mali sladkosned na Facebooku

Ni komentarjev:

Objavite komentar