Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 5. september 2017

Mar opravljanje res dviguje samozavest?


Blatenje, šinfanje, pljuvanje en po drugem – taktika, ki se jo ljudje poslužijo v trenutku, ko je njihov ego ogrožen in zapazijo, da nekateri znajo, zmorejo in naredijo več od njih.

Zlagani ljudje so, po mojem mnenju, ljudje najslabše sorte, pa naj se sliši še tako grdo. Ob tem zapisanem stavku bi me marsikateri profesor linčal, saj naj bi stroka verjela v to, da je vsak človek v svojem bistvu dober, a so ga okoliščine in izkušnje pripeljale do tega, da se je izoblikoval v bitje, ki premnogim zaradi svojega značaja ni po godu. 
Kakorkoli. Zlagani ljudje se navzven kažejo srečne, blažene, čudovite, imajo se za nekaj več. Znotraj pa jih prežema ljubosumje in jeza, ki se širi kot bolezen, ko berejo ali spremljajo življenje nekoga drugega. Nekoga, očitno po njegovih merilih, vrednega sledenja.


Glej ti njo, fovšijo.


Da je fovšija razpasena po celem svetu ni potrebno omenjati. Da je postala slovenski nacionalni »šport« prav tako ne. Da nihče nima od tega »športa« nič verjetno tudi ni vredno besede, ali pač? 
No, tukaj se mi namreč vedno zatakne. Očitno nekateri le imajo nekaj od tega, če pa je to tako zelo popularno. Ampak kaj?

»Ker ne maram paprike je nimam v hladilniku in posledično o njej ne pišem receptov. Če mi nek pisec ni všeč ga ne spremljam, še manj o njem pišem. Enostavno ga preskočim…«

Zakaj me danes matra ravno ta tema? O čem se sploh gre?

V bistvu ne gre za nič nenavadnega ali pomembnega ali nepoznanega. Zadnje čase sem na spletu opazila porast nastrojenih zapisov in komentarjev, ki so nastajali pod spretnimi prsti, meni sicer nepoznanih blogerjev, komentatorjev in tekstopiscev, ki so na dolgo in široko poudarjali kako določeni, sicer poimensko neizpostavljeni blogerji ali drugi avtorji nimajo kaj početi na sceni, ker so po njihovem mnenju nezanimivi, dolgočasni in nimajo pojma o tem kako izgleda zanimivo čtivo. Grdih komentarjev na različne teme je pa tako ali tako malo morje.

Zanimivo nezanimivo branje moram priznat. A četudi sem ob koncu branja kakšnega takega članka rekla wtf in ojoj bogi človek upam, da najde pomoč, me je to spravilo k temu, da sem se lotila tega zapisa. V vsaki slabi stvari je torej nekaj...

Stvar je taka. Splet je tak kakršen je. Na spletu najdeš svašta. Paleta se razprostira od najbolj bebavih do najboljših zapisov, slik, fotografij, citatov kot je mogoče. Na splet gre lahko vsak. Na spletu lahko piše vsak – jaz in tudi ti. Vsi imamo isto možnost.

Najprej te celo spodbujajo : »Odpri blog, piši, če si želiš«, ko ti uspe ti pa rečejo: »Brezvezen si raje odnehaj.« Takšna logika deluje na vseh področjih življenja in vztraja, ker težko sprejemajo uspehe drugih.

Ampak zakaj spremljaš nekoga, ki se ti zdi neumen? Zakaj bereš njegove zapise?

Najbrž mu je to v navdih, če je ravno zaradi njega nastal njegov najbolj bran članek. Tisti nezanimivi bloger je torej njegova muza. Ali kako?

Kaj nekomu v življenju manjka, da se odloči, da bo dve uri pisanja porabil za zapis nečesa negativnega in nesramnega usmerjenega proti neki osebi kateri je v živo prikimaval virtualno pa jo je popljuval?

No, jaz danes vem kaj imajo in čutijo tisti, ki te tunkajo, ki največ opravljajo, ki so naduti in radi kritizirajo. Tisti, ki stalno iščejo izgovore, so nevoščljivi ali delajo stvari le zato, da jih drugi sprejmejo. Takšni ljudje imajo zelo nizko samopodobo in majhno samozavest. Čutijo pomanjkanje notranje izpolnitve in zato frustrirajo druge.  Simpl.

In veš kaj se dogaja na drugi strani?…Tisti, ki zaupa vase, se spoštuje, ni sebičen, želi drugim dobro, je skromen…Tisti je samozavesten. In sicer zato, ker ve, da se mu ni potrebno dokazovati pred drugimi in delati na druge vtis. Simpl.

Dejstvo:

Dobri blogerji in avtorji ne delajo nič slabega. Slabi blogerji in avtorji pa po drugi strani delajo dramo. Slabo dramo.

Stvar je kak dan sicer še zanimiva potem pa potne v pozabo. Tak pisec potone v pozabo. In zopet mora iskati nekaj s čimer bo nahranil svoj okrnjeni jaz. Žal mi je, da je tako.

Za konec pa še dva nauka ;) 

Spoštuj ljudi, ki so ljubosumni nate. S tem ti namreč sporočajo, da se zavedajo, da si boljši od njih.

In ne skrbi, ljudje pogosto mečejo kamne v stvari, ki se svetijo, ker enostavno ne prenesejo njihovega sijaja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar